10-11
09-11-2014: FC Winterswijk 7 (zon) - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Kater na verlies in clubderby

FC Winterswijk 7 heeft haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Gezien de krachtsverhoudingen terecht, maar gezien het scoreverloop ook erg zuur. Het achtste elftal wist in deze clubderby mede met dank aan een gemakkelijk gegeven strafschop langszij te komen:1-2.

In het maagdelijke wit trad FCW 7 aan tegen het 8e elftal. Het jonge elftal liet zien technisch vaardig te zijn en te beschikken over veel behendigheid en snelheid. Ondanks dit kon het geen vuist maken tegen het gegroepeerd spelende FCW 7. Het was dan ook het zevende dat op voorsprong kwam. Een prima aanval eindigde via Remke bij Harry, die met een direct en fraai geplaatst diagonaal schot zorgde voor de 1-0. De tegenstander kreeg vervolgens ook kansen, terwijl het gevaar in de buurt van de doelman van het achtste spaarzaam was. De rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong, maar het was duidelijk dat er nog veel werk verzet moest worden in de tweede helft om een goed resultaat te behalen.

Het achtste was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar had een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Het meest vervelende was dat deze penalty erg makkelijk werd gegeven. De strafschop werd feilloos raak geschoten, doelman Bart was kansloos. Wat volgde was een enerverende slotfase waarin er van alles gebeurde. Beide ploegen wilden de volle buit en FC Winterswijk 7 kreeg daar welgeteld één prima kans voor, maar invaller Joey schoot de bal hoog over. De bal wordt nog gezocht... Aan de andere kant was het vervolgens wel raak: de snelheid en techniek die dit team onderscheidt leidde tot deze tweede tegengoal. Een slotoffensief probeerde FCW 7 er nog uit te persen, maar tot kansen leidde dit niet. Het werkte zelfs averechts. De grootste kansen waren voor het achtste, maar dat had ook te maken met het feit dat de scheidsrechter twee gele en zelfs een rode kaart uitdeelde aan de withemden. Het waren geen groffe overtredingen, maar ook op het naar beneden trekken van een doorgebroken speler staat helaas een straf.

Het werd zo een zondagmorgen die met een kater eindigde. Zaak is om het voetballend snel op de rit te krijgen, want waar FCW 7 vorig jaar haar tegenstanders nog de wil oplegde, is het dit jaar vooral een kwestie van inzet en hard werken. Komende twee weken hebben we om daar iets aan te doen, want komende zondag geniet het team van een vrije zondagmorgen. Leon heeft overigens iets langer vrij.

Deel dit bericht