10-11
09-11-2014: FC Winterswijk 9 (zon) - Vios B. 5
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2014-2015

We spreken 9 november. Dit getal kan geen toeval zijn omdat juist op deze datum FC Winterswijk met 11 man in het veld (9/11) fris en fruitig aantrad tegen het altijd lastige Vios B. 5. De voortekenen waren in ieder geval goed: goede temperatuur, een volle bank en veel publiek langs de lijn. Ook de nieuwe aanwinst (terug van weggeweest) Dhr. Arno Wamelink was klaar voor de strijd.

De aftrap. Vol frisse moed werd het balletje rondgetikt. Echter begint het spel vanaf minuut 1 en was FCW 9 niet helemaal wakker. Resultaat: 6 minuten gespeeld, 0-2 achterstand. De gedachten werden de andere kant opgezet  ('we hebben ze er even aan laten ruiken, laten we nu echt beginnen') en het overwicht draaide de andere kant op. Er werd goed gecoached, het balletje werd rondgetikt en duels werden gewonnen. Resultaat: een vrije bal met een flinke curve om de cornervlag heen die doel trof: 1-2. Het geloof was terug en de pressie werd alleen maar meer. Natuurlijk werden er kansen weggegeven, maar dit was uiteraard om de tegenstander niet in zijn geheel het geloof te ontnemen op een onverdiende overwinning. De bal werd over links door de uitstekend spelende libero diep gespeeld, Matthijs won zijn duel (na 7 weken lukt het weer!) en schoof hem laag achter de keeper in de hoek: 2-2. 25 minuten gespeeld en er kon weer van voren af aan begonnen worden. Aanvallen, aanvallen en aanvallen. Vios werd volledig teruggedrukt. Weer een aanval over links, balletje breed van Matthijs en Gijs liep er goed tegenaan: 3-2, keeper kansloos. Voor het eerst dit seizoen een voorsprong! Nu werd er doorgevoetbald. Thorvald keepte een prima pot, waardoor Vios B. de gecreëerde kansen vakkundig om zeep hielp. Lange bal, Björn kopt hem door, Matthijs 1 op 1. Droge schuiver in de hoek: 4-2. Het spel was nu gespeeld, maar dit is natuurlijk saai voor het publiek. We lieten Vios B. scoren: 4-3. Rust.

Dit belooft wat voor de 2e helft. Wissels: Gijs, Marco, Frits. Volgens de wissels zou de basis zijn gelegd. Echter alle andere spelers zijn hierover nog steeds in discussie.

In de 2e helft werd er nog 3x gescoord. Vios B. via een afvallende bal die laag in de hoek geschoven werd. Anton besloot voor het eerst in 4 seizoenen door te jagen op de keeper, resultaat een doelpunt (vaker doen, Toontje!). En Matthijs nog een keer met een droge knal door de benen van de keeper strak laag in de hoek. Een fijne buikschuiver voltooide deze actie.

Al met al een goede wedstrijd waar gevochten werd en er goed is gevoetbald. De platte wagen kan heel voorzichtig alweer onder het zeil vandaan worden gehaald. Keep positive!

Met vriendelijke groet,
De man met de roze schoentjes en de gouden pen.

Deel dit bericht