11-11
09-11-2019: AZSV 9 - FC Winterswijk 4
5712

De Jonge Helden bikkelen drie punten mee naar huis

Allereerst mijn excuses voor het een dag later plaatsen van mijn wedstrijdverslag. Het ontbrak mij gewoon aan energie. Iets wat mij de laatste tijd wel vaker parten speelt. Kan de beste overkomen nietwaar? Net als Gerard J. had ik er eventjes de kracht niet voor. Hopelijk hebben jullie er geen slapeloze nacht aan overgehouden.

Het ging naar Aalten zaterdag. AZSV. En daar is het altijd moeilijk winnen. De teams zijn altijd fysiek sterk en blijven doorgaan tot ze erbij neervallen *). Ongelofelijk. Alsof je tegen twaalf man speelt. Volgens mij is dat ook gewoon zo. Volgens mij doet De Heilige Geest ook altijd mee. Dus vanaf minuut 1 tot en met minuut 80 *) was het bikkelen geblazen. Gelukkig zijn De Jonge Helden al lang niet meer van die doetjes. Ze weten inmiddels ook wat uitdelen en ontvangen is. En zo werd het een pittig duel.

In de eerste helft had de thuisploeg een overwicht. Lichtjes maar hoor, maar toch. Super gevaarlijk werden ze echter niet. Pas halverwege moest gelegenheidskeeper Jelle Krooshof voor het eerst naar de hoek. Twee eerdere pogingen gingen ruim over. Even daarvoor had Jelmer van der Stoep namens De Jonge Helden voor een eerste schot op doel gezorgd. Zijn inzet was alleen te slap om de doelman daar te verontrusten. Ook twee vrije trappen van Rutger Weekhout hadden niet het gewenste resultaat. Een brilstand dus bij rust.

Na een bak thee en een kleine omzetting trokken De Jonge Helden de wedstrijd naar zich toe. En of het nou de bak thee was of de omzetting, het had direct effect. Binnen twee minuten drukte de kersverse spits Tibor van de Linde de 0-1 binnen. En het had na vijf minuten 0-2 gestaan, als een tweede inzet van de aanvoerder niet door de AZSV-goalie onderuit de hoek was weggeplukt. De roodwitten wankelden even, maar gaven het zeker nog niet op. Ze knokten voor wat ze waard waren. Maar ook nu weer, echt gevaarlijk werden ze niet. In hun dadendrang gingen ze soms over het randje. Dat vond ook de prima fluitende leidsman Ter Horst. Na een grove charge op Jelmer Timpert liet hij de dader tien minuten toekijken. En in die tijd beslisten de onzen de wedstrijd. Rutger Weekhout streepte de bal van 25 meter strak in het kruis: 0-2. Wat een goal! En net als Tibor had ook hij zijn tweede op de schoen. Volledig vrijgespeeld en voor een open doel mikte hij echter op de paal. Van zes meter! Dat je het met je chocoladebeen deed, is natuurlijk geen excuus hè Rudy.

Tien minuten voor tijd ramde Tibor dan toch zijn tweede en de 0-3 tegen de touwen. Kom ik terug op die *)*). Bij die aanval raakte een speler van AZSV geblesseerd aan zijn knie. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Daarom werd in overleg met de scheids besloten om maar wat eerder aan de derde helft te beginnen. Een wijs besluit. Vond ook het slachtoffer trouwens. Strompelend spoedde hij zich naar de douches.

Drie zwaarbevochten punten. Verdiend! ‘Keeper’ Kroos werd omgedoopt tot Jelle ‘de nul’ Krooshof. Mooi toch. Ook wel mooi was, dat er drie Van der Stoepjes in de basis stonden. Naast Yaniek en Jelmer was ook Joris-Jan opgetrommeld. Vader Dim en moeder Toine glommen van trots. Die laatste trouwens niet alleen zichtbaar ;-)

OPeee

Deel dit bericht