14-09
10-09-2016: Oranje Nassau VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Na twee gewonnen bekerwedstrijden reisde FC Winterswijk VR1 op zaterdag 10 september af naar Almelo om naast het Heracles stadion de eerste competitiewedstrijd tegen Oranje Nassau VR1 te spelen. Een onbekende tegenstander die, mede door een wat matige warming up, lichtelijk onderschat werd door de zaterdag vrouwen.

De eerste 20 minuten stonden de zwarthemden bijna constant onder druk en wisten ze hier amper onderuit te komen. Het middenveld speelde niet bepalend genoeg waardoor Oranje Nassau veel balbezit had en de defensie van de Winterswijkers het zwaar had. Bij balbezit werd er te gehaast gespeeld en te snel de lange bal gezocht.

Keepster Daisy Vreman wist haar ploeg een aantal keren op de been te houden door een afstandsschot nog net tegen de lat te tikken en door twee keer goed uit te komen in 1 op 1 situaties.

Tijdens de drinkpauze werden er op twee posities speelsters omgezet waarna FC Winterswijk direct beter ging voetballen. Achterin wist Maartje Grevers veel ballen te onderscheppen en rust te brengen bij haar medeverdedigsters. Op het middenveld kon Heleen nu vanaf rechts beter combineren en zorgde Maaike ervoor dat haar tegenspeelster meer achteruit moest gaan lopen. Spits Ilse Wiggers was heel dichtbij de openingstreffer, maar kon haar voet net niet tegen een strakke voorzet krijgen. Winterswijk kreeg steeds meer grip op het spel en combineerde er aardig op los. Met nog zo’n kwartier te spelen tot de rust was het Heleen Floors die voor een zucht van opluchting zorgde door haar ploeg op voorsprong te brengen. Een afstandsschot van buiten het 16 meter gebied werd nog licht getoucheerd door de keepster maar verdween uiteindelijk in de linkerbovenhoek.

Dit gaf Winterswijk het extra zetje dat ze nodig hadden en zo werd er het laatste kwartier van de eerste helft erg goed gevoetbald. Winterswijk zette mooie aanvallen op waarbij steekpasses werden afgewisseld met strakke voorzetten vanaf de flanken. Jolanda Smit was heel dichtbij de 0-2, maar zag haar schot via de kruising over het doel vliegen. Niet veel later viel het tweede doelpunt alsnog toen Maaike Tetelepta volledig vrijgelaten werd. Goed gecoacht door haar medespeelsters draaide zij open op het middenveld, dribbelde richting doel en verschalkte de keepster met een afstandsschot in het rechter zijnetje. Kort hierna breidde zij de score uit naar een veilige 0-3 voorsprong door wederom een afstandsschot en met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft bleef Winterswijk grip op de wedstrijd houden, hoewel ook Oranje Nassau er nog een aantal keer gevaarlijk uit wist te komen. Opnieuw stond de defensie van Winterswijk echter goed en kwam ook Daisy Vreman weer een paar keer goed uit haar doel. Winterswijk creëerde een legio aan kansen maar was in de afronding telkens te onnauwkeurig. Ilse Wiggers was wederom dichtbij een doelpunt na een uitstekende steekpass van Jolanda Smit. Hoewel dit doelpunt haar zo gegund was en een bekroning had kunnen zijn op haar goede spel was de keepster haar te snel af. Ook Laureen Aalbers viel op deze wedstrijd door te laten zien ook als centrale verdedigster heel beheerst te kunnen spelen en constant de voetballende oplossing te kunnen en durven zoeken.

Na 90 minuten floot de prima fluitende leidsman voor het einde van de wedstrijd en zo boekten de zaterdag vrouwen de eerste competitieoverwinning. Een wedstrijd waarin de defensie van Winterswijk net lang genoeg standhield en 90 minuten lang scherp bleef… Het middenveld zich op tijd herpakte en de voorhoede opnieuw liet zien, gelet op de eindeloze discussies bij Oranje Nassau, voor heel wat verwarring te kunnen zorgen.

Komende zaterdag spelen wij thuis tegen Vogido VR1. Een geduchte tegenstander waarbij we zeker support kunnen gebruiken. We zien jullie dus graag om 12.45 uur op Sportpark Jaspers!

Deel dit bericht