12-10
10-10-2015: FC Trias D3 - FC Winterswijk D3D
Afbeelding: D3D seizoen 2015-2016

FC Winterswijk D3 blijft de ongeslagen koploper

Na 3 beker- en 5 competitiewedstrijden kunnen we gerust stellen dat onze D3 een vliegende start heeft in zowel de beker als de competitie waarin alles tot nu toe is gewonnen!!!

Het voetbal dat de D3 speelt lijkt makkelijk, maar dit kan alleen als IEDEREEN goed meedoet. Op het hele veld wordt er druk gezet op de tegenstander, wat dus betekent dat iedereen messcherp moet zijn en iedere seconde keihard moet werken, daarom is het in dit systeem makkelijk dat ze 5 wissels hebben. Want een wedstrijd volledig druk zetten vergt enorm veel kracht en concentratie van de jongens.

De laatste weken werd er veel gescoord (29x) en hopelijk konden ze dat vandaag tegen nummer 4 FC Trias D3 doorzetten.
Na een goeie warming-up begonnen ze sterk aan de wedstrijd. En kregen binnen 5 minuten kleine kansjes die niet benut werden. In de 8e minuut was het Sem W die de bal goed voorzette vanaf rechts op Jeroen die de bal prachtig in de kruising schoot: 0-1. Daarna werd er keurig gevoetbald  en hadden de jongens de kans om de score uit te breiden, mede door goed verdedigen van FC Trias lukte dat helaas niet. 1 minuut voor de rust zette de uitstekende linksbuiten van FC Trias goed door en scoorde op een knappe manier de 1-1.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op en waren er aan beide kanten redelijke kansjes. In de 37e minuut was het Max die de bal netjes teruglegde op Maurice en deze schoot vanaf een meter of 25 de bal fantastisch in de goal: 1-2. Vanaf dat moment was FC Winterswijk D3 iets beter en 3 minuten later was het Sem de V die met een uitstekende steekbal Cas alleen op de keeper afstuurde. Deze kans werd keurig afgemaakt door Cas: 1-3. Daarna was het FC Trias dat scherper ging voetballen en ook enkele goeie kansen kreeg, maar door goed verdedigen van Jonathan, Bram, Mathijs H, Mathijs A, Tom en Milan konden we de voorsprong vast houden. Met nog 10 minuten te voetballen was het FC Trias dat een corner kreeg en deze uitstekend erin kopte: 2-3. Vanaf dit moment werd het toch weer spannend, vooral toen de sterke linksbuiten 5 minuten voor tijd alleen op Mark af ging, gelukkig voor FCW D3 stompte Mark de bal prachtig uit de hoek waardoor het 2-3 bleef. Mede door een uitstekend middenveld met Maarten, Sem de V, Floris, Maurice en Noah konden we de wedstrijd keurig uitvoetballen en was de 8e overwinning op rij een feit!!!

Alle supporters hebben genoten van een leuke en sportieve wedstrijd die geleid werd door een uitstekende scheidsrechter.

Onder de fantastische leiding van de trainers Ruben Beijers, Rutger Weekhout, Daniël te Winkel en Bram Tomesen wordt er door de week keihard gewerkt aan o.a. balbezit, positiespel en voetballen met BEZIELING!

Jongens D3 en trainers, veel plezier tijdens de trainingen en succes in de beker en de aankomende competitiewedstrijden…

Deel dit bericht