12-10
10-10-2015: FC Winterswijk E8 - FC Winterswijk E7
Afbeelding: E7 seizoen 2015-2016

Het geweldige resultaat van vorige week evenaren? Laat staan verbeteren? Dat kon niet. Daartoe waren de mannetjes van E7 niet toe in staat. Of toch wel? Tuurlijk wel!!! Weliswaar met maar één tegendoelpuntje minder, maar toch. Ja, de mannetjes maakten er weer een waar doelpuntenfestijn van. De tegenstander was het nog puntloze E8. De arme spelertjes deden hun stinkende best hoor, maar werden compleet van de mat gespeeld. Zeker in de eerste helft. Ik hoorde dat hun leiding vooraf nog heeft geprobeerd het op een akkoordje te gooien, maar daar trapte coach Harold niet in. Zo doen we dat niet bij FC Winterswijk. Er zou normaal gevoetbald worden. En gewonnen! En dat gebeurde dan ook. Bij de rust stond het al 0-9 door doelpunten van Rick, Sem (4x), Twan, Sybren (2x) en Take. Ook werd nog diverse keren het aluminium geraakt. Keeper Renzo heeft alleen maar duimen lopen draaien.

In de tweede helft trokken de mannetjes direct weer van leer. Rick (2x) en Sybren maakten het dozijn vol: 0-12. Maar daarna ging het allemaal wat minder. De machine van Harold en Marko haperde. Er kwam zand in. De combinaties liepen niet meer zo vlot en E8 kreeg zowaar wat kansjes. Inmiddels stond bij de mannetjes van E7 Vigo onder de lat. Maar hij was kansloos bij een enorme poeier: 1-12. En even later bij een droge schuiver onder hem door: 2-12. Daarna was het zand eindelijk uit de machine verwijderd. En aanvoerder Thomas joeg zijn teamgenootjes naar voren. Glimmend van trots stond vader Martin zoonlief aan te moedigen. Het liefst sprong hij over de reclameborden om zelf nog even mee te doen. Prachtig om te zien. Rick, Sybren en Jazeah bepaalden tenslotte de eindstand: 2-15. Ik wil afsluiten met mijn respect uit te spreken voor de arme knaapjes van E8. Ze bleven het proberen. Helaas jongens, maar jullie tegenstander was gewoon sterker.

Vijf potjes, vijf overwinningen. Met 49 doelpunten voor en 9 tegen. Niks mis mee. Maar eens kijken of de platte wagen alvast uit de mottenballen gehaald kan worden...

OPeee

Deel dit bericht