11-03
11-03-2017: FC Winterswijk JO9-7 - FC Winterswijk JO9-9
Afbeelding: JO9-9

Eerste driepunter is binnen!

Vandaag stond de "uitwedstrijd" tegen FC Winterswijk JO9-7 op het programma.
De talentjes van JO9-9 waren na 2 wedstrijden nog puntloos, terwijl JO9-7 al 2 wedstrijden had gewonnen.
Zoals wel vaker waren de tegenstanders weer een kop groter dan de talentjes, maar de boys van Gerben en Stefan lieten vandaag zien dat dat niet altijd doorslaggevend is.

Het begin van de eerste helft was wat rommelig en moest er vooral verdedigd worden. Guus was lekker op dreef achterin en smoorde met zijn inmiddels beruchte slidings een aantal kansrijke aanvallen van JO9-7 in de kiem. Ook de andere spelers gingen vol overtuiging de duels aan met hun grotere clubgenoten. Na een paar minuten kwamen de talentjes wat beter in hun spel en kon er ook aanvallend gedact worden. Bij de eerste echte aanval werd Rens prima vrijgespeeld en oog in oog met de keeper faalde hij niet: 0-1 even later werd een inzet van Rens gestopt door de keeper. Toch wist Rens kort daarna de 0-2 te maken, en vlak voor rust voltooide hij zijn loepzuivere hattrick: 0-3. Dit was tevens de ruststand, mede door een paar gemiste grote kansen van JO9-7.

Omdat Lenn prima stond te keepen en een aantal goede uittrappen had, bleef hij ook de 2e helft onder de lat. In de 1e minuut van de 2e helft moest hij echter vissen: 1-3. De talentjes waren hierdoor niet van slag, want er werd uitstekend gecombineerd, en op de momenten dat het moest werd er gestreden om de bal. Keeper Lenn pakte weer een paar prima ballen, en hoefde een paar keer niet eens in actie te komen omdat Guus, Mats en Joshua op het laatste moment nog verdedigend konden ingrijpen. Voorin was er genoeg ruimte voor de prima aanvallen van de talentjes. Uit een van deze aanvallen kreeg Jim de bal op rechts en hij haalde doeltreffend uit: 1-4. Ook Efraïm deed van zich spreken met de weergaloze 1-5! Met deze stand floot de scheidsrechter voor de laatste keer, waarna de talentjes elkaar juichend inde armen vielen.

In de strafschoppenserie werd net als vorige week niet 1 penalty naast of over geschoten. Rens, Efraïm, Guus, Joshua, Keano en Mats wisten hun strafschop te benutten, Jim en Thom schoten allebei hard tegen de lat. De pingel van Lenn werd gestopt door de keeper. Lenn had zelf echter al 2 strafschoppen gestopt, en er 3 naast of over gekeken.

Conclusie: in een prachtige pot voetbal pakten de talentjes terecht de eerste 3 punten van het seizoen. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en er werd prima overgespeeld.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Eibergen JO9-5 op het programma.
Aftrap is zoals gebruikelijk om 08:30 uur!

Deel dit bericht