14-04
11-04-2015: FC Winterswijk 4 (zat) - HSC '21 3
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2014-2015

Deze keer kwam de koploper uit de reserve 6e klasse 08 op bezoek op ons mooie sportpark aan de Jaspersweg. Een prima op elkaar ingespeeld team. Stuk voor stuk krachtige knapen met een uitstekende balbeheersing en een goed spelinzicht. Die gaan kampioen worden. Zeker weten!

Maar ze kregen het vandaag niet cadeau. De jonge helden boden heel behoorlijk weerstand. Waren de eerste helft zelfs de betere. Als het bij rust 2-0 had gestaan, had niemand daarvan opgekeken. Maar dat stond het niet. Dion Olbach en ook Yaniek van der Stoep waren voor het doel net niet scherp genoeg. Eerstgenoemde speelde overigens een dijk van een wedstrijd. Zijn beste van dit seizoen. Alle jonge helden krijgen trouwens een dikke voldoende. Geweldig, wat een inzet! En knokken voor elkaar! That's the spirit! Na een geconcentreerde warming-up startte men in een ietwat behouden 4-4-2 opstelling. En dat was niet eens zo verkeerd uitgedacht. De gasten uit Haaksbergen konden niet echt hun stempel op de wedstrijd drukken. Nee, de grote kansen waren voor FC Winterswijk. Zo joeg Dion Olbach zijn directe tegenstander flink op en veroverde de bal. Daarna stoomde hij richting het doel. Tot twee keer toe kon de keeper zijn inzet pareren. Ook Yaniek van der Stoep had de bal voor het intikken. Helaas. Volgens mij was hij al met zijn hoofd op Gran Canaria, waar hij de komende maanden voor zijn studie zal verblijven. Een gemis voor het elftal. Ja, de druk zat er goed op. Maar het verdiende doelpunt bleef uit. HSC '21 kwam niet verder dan een enkele uitval (voorlangs) en een vrije schop (kopbal over).

De tweede helft hadden de jonge helden twaalf tegenstanders: elf groenwitte spelers en de wind. En dat nekte ze op een gegeven moment. In het begin ging het nog wel, maar zo halverwege kwamen ze er niet echt meer uit. Konden ze het niet echt meer belopen. En toen ging het fout. Uit een vrije schop werd de bal door Noël Deunk nog wel voor de doellijn gekeerd. Maar alleen de "Ginger" van de tegenpartij reageerde alert: 0-1. Kort daarna kreeg spits "Lange Jan" het op zijn heupen. Na een knappe passeeractie schoof hij de bal keurig onder interimkeeper Jelle Krooshof door: 0-2. "Kroos" had trouwens diverse knappe reddingen. Helemaal niet slecht voor een veldspeler. Hun leider wilde hem al contracteren voor volgend seizoen. Gelukkig kon coach De Smidt dit nog verhinderen. Toch was hij kansloos na een kopbal uit een hoekschop: 0-3. Ook Steven Thangathurai schoot Kroos te hulp en kopte een bal uit de doelmond. FC Winterswijk kwam er in die fase nog maar af en toe uit. Het leidde wel tot een tweetal kansjes. Maar de keeper bracht redding op een schot van Berend Lammers. En ook Ruben Obbink had na goed doorkomen op rechts geen geluk in de afwerking. Vlak voor het eindsignaal zorgde de linksbuiten van HSC '21 uiteindelijk voor de eindstand: 0-4. Een kreet van verrukking volgde. En bejubeling alom. Hij bleek al 834 dagen niet gescoord te hebben.

Een terechte nederlaag. Tegen een waardig kampioen. Namens FC Winterswijk alvast gefeliciteerd! Maar niks dan lof ook voor de jonge helden. Ze konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. En na het douchen vol trots de kantine binnenlopen. Op naar een welverdiend biertje. Of twee.

OPeee

Deel dit bericht