14-04
11-04-2015: FC Winterswijk D1 - Excelsior '31 D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Nadat we een weekend lekker konden nagenieten van de overwinning op Schalkhaar wachtte de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31.
Dat voetbal onvoorspelbaar is weten we al lang, maar bleek ook deze zaterdag weer. Excelsior '31, dat twee plaatsen onder ons op de ranglijst staat, won uiteindelijk dikverdiend met 1-4.

Ondanks de waarschuwingen vooraf begonnen we niet scherp, en na welgeteld 25 seconden hadden we al een hoekschop tegen, terwijl we zelf de aftrap mochten nemen. Hierna kwamen we beter in de wedstrijd met goed positiespel, zonder echt gevaarlijk te worden. De tegenstander probeerde ons met fysiek sterk spel de voet dwars te zetten, wat ze uitstekend lukte. Veel kleine overtredingen werden niet bestraft en daar maakte Excelsior '31 in tegenstelling tot ons gretig gebruik van. En als je dan bij standaard-situaties niet goed oplet sta je in een tijdsbestek van 5 minuten met 2-0 achter. Net voor rust zorgt sterk doorzetten van Esteban voor balbezit, Kay stuurt direct Angelo
de diepte in, die de bal prachtig langs de keeper schiet: 1-2, een opsteker 1 minuut voor rust die we nodig hadden.

In de tweede helft proberen we Excelsior '31 terug te drukken. Ook wij proberen de duels feller in te gaan, wat in deze fase ook beter gaat. Na 10 minuten in de tweede helft is het Jurriën die goed doorzet en uiteindelijk alleen voor de keeper staat, maar de bal met links net naast het doel werkt. Ik ben ervan overtuigd dat als deze bal er in gegaan was we de wedstrijd gewonnen hadden. Nog in dezelfde minuut gaan we achterin vreselijk in de fout, balverlies zorgt er voor dat Excelsior '31 de 1-3 kan maken, de wedstrijd lijkt gespeeld. De kopjes hangen en er is teleurstelling. Excelsior '31 wint alle duels weer en wij lopen achter de feiten aan. We krijgen nog een goede kans op de 3-2 maar deze wordt slecht uitgespeeld en uiteindelijk is het de spits van Excelsior '31 die van onze verdediging zijn vierde doelpunt mag maken, uitslag 1-4.

Zo zien we maar weer: de ene keer ben ik een trotse leider en de andere keer een teleurgestelde. Maar goed, we hebben nog 3 wedstrijden te spelen in de tweede divisie, tegen de nummers 1, 2 en 4. Mooie uitdagingen om nog een keer voor een stunt te zorgen. Volgende week tegen koploper ASV Dronten, kijken of we dan weer allemaal top zijn.

Deel dit bericht