16-05
11-05-2019: SP Haarlo 2 - FC Winterswijk 4
Afbeelding: Zaterdag4

Mijn excuses voor het wat late verslag van de wedstrijd van De Jonge Helden. Maar Moederdag, een verjaardag en wat persoonlijke perikelen waren hiervan de oorzaak. Tja, uw verslaggever wordt ook een dagje ouder. En aangezien ik een man ben, kan ik geen twee dingen tegelijk. Dat recht is alleen voorbehouden aan vrouwen.

Het was even de vraag of De Jonge Helden na vorige week de draad weer konden oppakken. Vaak namelijk is de wedstrijd na een glorieus (kampioens-)weekend niet best. Maar gesteund door een trouwe supportersschare kregen ook de ‘witten’ uit Haarlo klop van de ‘zwarten’ uit Winterswijk. Nu al 30 competitiewedstrijden achter elkaar zijn De Jonge Helden ongeslagen. Zou dat het zoveelste clubrecord zijn?

Het begin was trouwens bagger. Maar wat wil je, die voorbereiding… Het begon al in de kleedkamer. Onder luid gejuich ging de meegebrachte kampioensschaal rond. En op de tonen van ’t Feestteam & DJ Maurice (Shirt uit en zwaaien) ging het helemaal los. In polonaise ging men richting het warmlopen. Daar stonden de supporters Henk en Heidy hen op te wachten. Van hen kregen ze een eigen banner aangeboden. Als blijk van waardering. Opdat iedereen op de Achterhoekse velden weet wie ze zijn!

Zoals gezegd, de voorbereiding was niks. Maar ook de eerste helft… Tjonge jonge, wat een ellende. Coach De Smidt had er wel zeven of acht kunnen wisselen. Het is dat Iron-Jan Nieuwenhuis bij de les was, want anders had het na 20 minuten al 3-0 voor Haarlo gestaan. Al na vijf minuten keerde de nestor van het team in één aanval tot drie keer toe op katachtige wijze een inzet. En niet veel later verwerkte hij een bal die in de kruising was gevlogen tot hoekschop. Schitterend! Bijna 50, maar nog zo scherp als een mes! En natuurlijk heb je dan met een balletje op de lat ook soms het nodige geluk. Toch kwamen De Jonge Helden op achterstand. De verder uitstekend spelende Roy Oonk lette eventjes niet op. En ook het centrale duo achterin, Bart de Jong en de met groen haar geverfde Jelle Groen, was nergens te bekennen: 1-0.

Pas na een half uur begon het enigszins te lopen. Daarvoor hadden Daan de Smidt en Yaniek van der Stoep al een schot op doel gelost, maar de keeper van Haarlo was niet onder de indruk. Toen de bal wegens hands op de stip ging, was hij echter kansloos. Gelegenheidsaanvoerder ‘Yanus’ eiste de penalty op en faalde niet: 1-1. Nog voor de thee werd de score verdubbeld. Sebastiaan de Vries zette de turbo erop, snelde langs een paar verdedigers en bediende vervolgens Daniël van Rienen. Die hoefde er alleen maar zijn voet tegen te zetten: 1-2.

In de tweede helft zag je weer het alom bekende spel terug. Mede door de inbreng van de broertjes Wessel en Berend Lammers en Tibor van de Linde werd er beter gevoetbald. De driehoekjes werden weer gezocht. En gevonden. Met name Berend viel lekker in. Na een moeilijke periode is hij duidelijk op de weg terug. Het was ook zijn perfecte voorzet, waaruit Tibor de 1-3 binnenkopte. Later poeierde ‘Beer’ ook nog op de paal. Daar gaan we volgend seizoen in de 5deklasse meer van zien. Let op mijn woorden! Sebastiaan zorgde met zijn 25-ste treffer voor de 1-4. Tenslotte maakten Jelle Krooshof en wederom Sebastiaan het halve dozijn vol: 1-6. Na het laatste fluitsignaal zorgde ‘Lady Gaga’ voor een complete chaos in de kleedkamer.

OPeee

Deel dit bericht