15-10
11-10-2014: FC Winterswijk D1 - csv Apeldoorn D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Onnodige nederlaag D1 tegen CSV Apeldoorn
Afgelopen zaterdag speelden onze jongens thuis tegen CSV Apeldoorn D1. Apeldoorn, dat een plek in de middenmoot bezet, was achteraf de gelukkigste.

Na een rustig begin is het csv Apeldoorn dat in de vierde minuut voor het eerst gevaarlijk is. Met een uiterste krachtsinspanning lukt het Joost om het schot nog net te blokken. Eén minuut later worden wij voor het eerst gevaarlijk, goed doorzetten van Jurriën levert een vrije trap op. Fabian schiet de bal via de muur naast, de daaropvolgende corner levert ook niets op. In de 13e minuut is er een mooie aanval van ons over rechts, maar het schot van Twan heeft niet de juiste richting. In de 16e minuut speelt Kay zich prachtig vrij, hij bedient Jurriën die op het doel knalt. Met een katachtige redding weet de keeper van csv Apeldoorn de bal te stoppen. In de rebound belandt de bal voor de voeten van Max, die zich geen moment bedenkt maar de bal over het lege doel schiet. Hierna krijgen we nog wat corners te nemen, maar echt gevaarlijk worden we niet meer. Aan de andere kant wordt ook csv Apeldoorn niet gevaarlijk. Rust 0-0.

In de tweede helft moeten we wat omzettingen doen omdat Fabian niet verder kan spelen. In de 2e minuut krijgen we een corner die moeilijk door csv Apeldoorn uitverdedigd wordt, waarna Angelo de bal helaas naast het doel schiet. Maar ook de gasten worden gevaarlijker, zo gaat een kopbal net voorlangs ons doel. Dan gaat Angelo over rechts weer met de bal aan de haal. Hij speelt zijn tegenstander uit en gaat richting het doel, alleen bereikt hij met zijn pass geen medespeler. Aan de andere kant moet Boris goed optreden om de linksbuiten van de bezoekers van scoren af te houden. Even later is Angelo opnieuw gevaarlijk, nu wordt zijn schot helaas geblokt. Er is nog 10 minuten te spelen, als wij van achteruit de bal in ons bezit hebben om op te bouwen, maar een slechte inspeelpass zet de linksbuiten van csv Apeldoorn zo voor het doel van Boris. Waar Boris 10 minuten ervoor nog knap redde, was hij nu kansloos: 0-1. Twee minuten later is de wedstrijd beslist, een identieke aanval als het eerste doelpunt levert ook een tweede doelpunt op. Eindstand 0-2.

Na de terechte nederlaag van vorige week verliezen we nu een wedstrijd die we niet hadden hoeven te verliezen. Maar er waren genoeg positieve punten vandaag. Zo speelden er heel wat spelers op een andere positie dan dat ze normaal spelen, en deze jongens deden dat uitstekend. Jongens, allemaal hard blijven werken dan komen de resultaten vanzelf.

Deel dit bericht