11-10
11-10-2015: FC Winterswijk zon. 1 - SDOUC 1
Afbeelding: Zondag 1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk verliest van SDOUC

In een matige wedstrijd verloor het elftal van hoofdtrainer Wilco Geerts met name na rust de slag tegen het Ulftse SDOUC.

In de eerste helft nam FC Winterswijk vanaf de aftrap het heft in handen en was de betere partij. Het duurde echter tien minuten voordat Lenn Redeker voor de eerste keer het Ulftse doel onder vuur nam. Na goed druk zetten van Dimitri Dekker viel de bal voor de voeten van Lenn Redeker en deze zag zijn schot vervolgend gekeerd door de keeper van SDOUC. De meest gevaarlijke man aan de zijde van FC Winterswijk in de eerste helft was Daniël te Winkel, die keer op keer zijn mannetje te slim af was en zo voor dreiging zorgde vanaf de rechterkant. In de 17de minuut was Dimitri Dekker dicht bij het openingsdoelpunt. Na doorkoppen van aanvoerder Mike Leuijerink, viel de bal ineens voor de voeten van Dekker die niet nadacht en de bal langs de keeper schoot. Op de doellijn was het echter de laatste Ulftse verdedidger die de bal van de lijn afhield. Vlak daarna werd er in een ouderwetse scrimmage tot drie keer toe een schot van dichtbij geblokt. SDOUC kreeg maar een enkele kans en was het gevaarlijkst via Kees van de Pavert, met een vrije trap van 25 meter die via de vingertoppen van Niels Janssen op de bovenkant van de lat eindigde.
Pas in de 42ste minuut kwam de verdiende openingsgoal voor FC Winterswijk op het scorebord. Aan de linkerkant van de zestien kreeg Daniel te Winkel de bal. Via een fraaie één-twee met Dekker omspeelde hij de laatste verdediger en schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak, 1-0. In de blessuretijd van de eerste helft viel echter vanuit het niets de gelijkmaker al. Na een goede voorzet kon de vrijgelaten Ron Prinsen de bal met een volley langs doelman Janssen schieten en bracht daarmee tevens de ruststand op het bord, 1-1.

Na rust was het spelbeeld heel anders dan in de eerste 45 minuten. SDOUC kroop iets meer uit zijn schulp en FC Winterswijk begon de lange bal te hanteren. Vlak na rust werd het gevaar nog afgewend toen Janssen een moeilijke terugspeelbal kreeg te verwerken, maar in de 59ste minuut was het dan toch raak voor de bezoekers uit Ulft. Na een foute inspeelpass van Kay Redeker, werd de bal overgenomen en snel voorgezet op Jeffrey Megers. Megers tikte vervolgens simpel de 1-2 tegen de touwen. In het restant van de wedstrijd probeerde FC Winterswijk met de lange bal een opening te forseren, maar dit leverde slecht een handjevol kleine kansen op. De grootste kansen waren voor SDOUC. Na dat het spel enkele minuten stil had gelegen vanwege een blessure bij de Ulftse keeper, was het vanuit een counter SDOUC dat erg gevaarlijk werd. Na een goede voorzet kopte Megers de bal op de paal. Dit was direct de laatste kans van de wedstrijd en dit betekende een 1-2 verlies voor FC Winterswijk.

Opstelling FC Winterswijk:
Niels Janssen; Kay Redeker, Joost Mulder, Maarten Sesink, Justin de Zwart; Ralph van der Burg (Robbert Kiekebosch), George Chamoun (Siebe te Winkel), Mike Leuijerink; Dimitri Dekker, Lenn Redeker (Ilhan Nalovic) en Daniël te Winkel.

Deel dit bericht