12-10
11-10-2015: GSV '63 2 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FCW8 boekt op bezoek bij koploper eerste zege

Zondagmorgen is er wat zelfvertrouwen getankt in het prachtige paardendorp Geesteren. Een karakteristiek complex was deze zonnige, maar frisse zondagmorgen het toneel van een wedstrijd tussen nummer 1 GSV '63 2 en FC Winterswijk 8, voorlaatste in de vertekende stand. Dit verschil was in de wedstrijd absoluut niet merkbaar. Sterker nog: de bijna hekkensluiter verraste de voormalig koploper: 1-2. Goals: Sonny en Mark J.

De voorbereidingen op dit duel verliepen onrustig. Het begon al met het niet op komen dagen van Marc T., waarvan op het moment van schrijven (zondagavond, 20.30u) nog steeds geen enkel teken van leven is ontdekt. We gaan er nog altijd van uit dat er geen Amber-alert, of beter gezegd, Baco-alert uit hoeft te gaan. De reistijd richting Geesteren viel ook enorm mee, waardoor wij eerder dan de thuisploeg als team in de kantine aanwezig waren. Slap gelul, een potje darts en wat peuken zorgden voor het doden van de tijd.

In de kleedkamer ontdekten we al snel iets dat we liever niet hebben: een eigen toilet met wc-borstel. De toilet maakte overuren, de geur kan met geen pen of toetsenbord worden beschreven. Het is veelzeggend dat na het rustsignaal het nog steeds goed te ruiken was dat enkele spelers met een buikgriepje kampten.

Ondanks alles begon FC Winterswijk prima aan het duel en kreeg het in de eerste helft kansen voldoende. Helaas was de assistent-scheidsrechter een sta in de weg. Het leek erop dat hij met zijn vlag voorbijgangers begroette, want bij elk mogelijke gevaar werd de vlag omhoog gedaan. Ook bij de gelijkmaker van Sonny op aangeven van Mark J. Gelukkig besloot de scheidsrechter anders en telde hij de prima kopgoal. Hiermee was de achterstand weggewerkt, die op het scorebord was gezet na een ongelukkig moment achterin.

FC Winterswijk rook in de rust niet alleen de buikgriep, maar ook dat er wat te halen viel in het pittoreske dorpje. Met drie punten zouden we weggaan, niets minder dan dat. Kansen werden er daar ook wel voor gecreëerd, maar minder dan in het eerste deel. Dat gold ook voor de thuisploeg. Gelukkig wist FC Winterswijk beter raad met de mogelijkheden dan ploeg in het Oranje, wat natuurlijk vragen is om problemen. Die kwamen er ook voor GSV '63. Robert B onderschepte een bal in de verdediging en had de vrije spelers voor het doel voor het uitkiezen. Mark J. werd deze kans geschonken, zodat hij zijn frustraties op de bal kon afreageren. Dat deed ie prima: 1-2.

Met nog een half uur op de klok was het alles of niets voor de thuisploeg. FC Winterswijk verzuimde GSV '63 in de counter pijn te doen en het duel op slot te gooien. Het bleef spannend, maar gelukkig verloste de prima leidende scheidsrechter ons door af te fluiten. De eerste driepunter was binnen. En laat één ding duidelijk zijn; dit is nog lang niet de laatste.

Volgende week komt het nog (!) ongeslagen Grol op bezoek in Winterswijk. Aftrap zoals altijd 9.30 uur.

Deel dit bericht