13-11
11-11-2017: FC Winterswijk 4 (zat) - Grolse Boys 2
Afbeelding: Zaterdag 4

Over een ‘man van de wedstrijd’ en een ‘MAN VAN DE WEDSTRIJD’

De Grolse Boys. Altijd weer lastig. Je weet nooit wat er op je af komt. Maar de o zo gevreesde ‘Vikingen’ uit Groenlo bleken gisteren lang niet zo fel als vooraf gedacht. Met goed combinatievoetbal bezorgden de jonge helden ze een enkeltje Walhalla.

Al na drie minuten was het bijna raak. Jelle Krooshof knalde via de keeper over. En dat zou niet de laatste keer zijn dat die sluitpost hinderlijk in de weg lag. Aan Grolse kant groeide hij uit tot ‘man van de wedstrijd’. Toch moest hij na een kwartiertje het hoofd buigen. Voor niemand anders dan Daniël van Rienen. Hij schoof de bal na een goed uitgespeelde aanval keurig in de hoek: 1-0. Er volgden gedurende de wedstrijd meer van dit soort aanvallen. Dat moet een coach deugd doen, dunkt me. Helaas belandde de bal niet altijd in de box. Na een half uur was het wederom Daniël die de handen weer op elkaar kreeg. Uit een onmogelijke hoek liet hij de keeper met een weergaloze lob kansloos. En even later kopte Roy Oonk een voorzet strak binnen. Dat hij daarbij bijkans werd onthoofd, deerde ‘Ros’ niet. Tussendoor had de gasten middels spits ‘Eppo’ voor het enige smetje in de eerste helft gezorgd. Uit het niets dook hij op voor Iron-Jan Nieuwenhuis, hem kansloos latend. Ruststand: 3-1.

Na de thee stond er iemand anders op. Een A2-jeugdspeler, die aantoonde, dat het met de jeugd van FC Winterswijk helemaal niet slecht gesteld is. Een voor zijn leeftijd grote sterke kerel, met flink wat lef in zijn lijf. En die ook nog wat met een bal kan. Ik heb het over Jelmer van der Stoep. Het ‘kleine’ broertje van Yaniek. Ook die speelde een puike pot trouwens. Bijna in zijn eentje zette Jelmer de Grolse defensie te kijk. Met vier (!) doelpunten, de één nog mooier dan de ander, was hij de gevierde man. Niemand had het meer over het kanonschot van Berend Lammers, dat door de keeper uit de bovenhoek werd geranseld. Niemand had het meer over de gemiste pingel van broer Wessel. Hij zorgde trouwens nog wel voor de 5-1. Nee, het was alles Jelmer wat de klok sloeg. De enige echte ‘man van de wedstrijd’. Vader Dim en moeder Toine hadden het aan de zijlijn zichtbaar naar hun zin. Niet alleen zichtbaar trouwens. De vreugdekreten van Toine hoorde je drie velden verderop nog. Heerlijk! Als dat geen meeleven is…

De 6-1 was werkelijk een wereldgoal. Met zijn rug naar het doel kreeg Jelmer de bal aangespeeld. En in een impuls ‘hakte’ hij de bal over de doellijn. Voordat de keeper door had wat er gebeurde, lag de bal al achter hem. Schitterend! De achterhoede van de jonge helden stond blijkbaar nog na te genieten, want in no time had ‘Eppo’ alweer toegeslagen: 6-2. Iron-Jan baalde als een stekker. Nauwelijks wat te doen, toch twee keer vissen. Geeft niet Jan. Volgende week heb je ze wel. Aan die treffer ging overigens een gymnastische buiteling van aanvoerder Jelle Groen vooraf. Hoogst merkwaardig. Maar van een vakjury had hij een 9 gekregen. Minimaal.

Einduitslag: 8-2. Geweldig toch! Hiermee is de quizvraag van vorige week dus wel beantwoord. De jonge helden hebben ditmaal een prima teamprestatie neergezet. De ruimtes werden goed benut en men wist elkaar uitstekend te vinden. Deze keer geen oogkleppenvoetbal. Volgende week gaat SP Haarlo 2 op het hakblok.

OPeee

Deel dit bericht