15-03
12-03-2016: FC Eibergen VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk zaterdag vrouwen ontsnappen in Eibergen aan puntverlies en breiden pas ver na rust voorsprong uit. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 1-4 voor de Winterswijkers door doelpunten van Maartje Grevers, Laureen Aalbers, Maaike Gerritsen en Wilma Wiggers.

Even leek het een makkelijke middag te worden in Eibergen. Met veel pressie vooruit namen de zaterdag vrouwen direct het heft in handen. De voorhoede werd gevormd door Wilma Wiggers, Fleur Grevers en Sandra Wiggers die alle 3 zowel een goede actie als prima pass in de benen hebben. Halfspeelsters Heleen Floors en Maartje Grevers zorgden beiden voor veel dreiging door afwisselend de korte combinatie of juist de diepte te zoeken. Hierdoor ontstond een aantrekkelijke wedstrijd waarin FC Winterswijk de verdediging van FC Eibergen regelmatig zoek speelde. Veel kansen konden door de thuisploeg maar net tot corner verwerkt worden die vervolgens ook weer enkele scrimmages voor het doel opleverden. Na ongeveer 20 minuten spelen opende Maartje Grevers de score door goed druk te zetten op de achterhoede. Ze onderschepte een pass van de keepster aan haar medespeelster en bleef vervolgens uiterst koel. Met een korte beweging omspeelde ze de doelvrouw en schoof vervolgens beheerst binnen.
De achterhoede van FC Winterswijk werd scherp gehouden door de snelle buitenspeelsters van FC Eibergen die regelmatig de diepte ingestuurd werden. Steeds vaker schoof ook één van de verdedigsters door waardoor het middenveld ook onder druk kwam te staan. Lesley Geurink, Lesley te Kortschot en Maxime Klein Langenhorst hielden het achterin echter goed dicht en keepster Daisy Vreman liet zien dat het 16 meter gebied volledig van haar was door bij dieptepasses goed uit te komen. Sharon Groot Jebbink zou, teruggekomen van een blessure, niet de volledige wedstrijd spelen, maar liet zien het verdedigen zeker nog niet te zijn verleerd. Na 20 goede minuten werd zij vervangen waardoor Sandra Wiggers (die het erg goed deed als rechtsbuiten) weer op haar vertrouwde plek achterin kwam te staan. Laureen Aalbers nam de plek die voorin vrij kwam prima van Sandra over. Ook Laureen zag de ruimte achter de defensie van FC Eibergen en na een paar aanvallen die op niets uitliepen vergrootte zij de voorsprong voor de Winterswijkers. Maaike Gerritsen stuurde Laureen de diepte in en na een korte beweging naar binnen schoot Laureen van flinke afstand op doel. De keepster toucheerde de bal nog licht met haar vingertoppen waardoor het schot vaart minderde, maar even later bleek dat het niet genoeg was om de bal uit het doel te houden. In de linkerhoek rolde de bal keurig over de doellijn waardoor de zaterdag vrouwen op een verdiende 2-0 voorsprong kwamen. In het restant van de eerste helft bleven de zaterdag vrouwen goed spelen, maar in de afronding mistte de ploeg scherpte.

Na de rust ging FC Winterswijk zo snel mogelijk op zoek naar de 3e treffer om de voorsprong veilig te stellen. Andersom zette FC Eibergen uiteraard vol in op het scoren van de aansluitingstreffer. Waar FC Eibergen op mikte leek te gaan lukken. Door fysiek maar zeker ook als team te voetballen zetten ze de Winterswijkers flink onder druk. Er ontstond onnodige spanning en irritatie aan Winterswijkse zijde en door slordigheden werd er steeds vaker balverlies geleden. De eerste grote kans van de wedstrijd werd direct benut door de spits van Eibergen. Door een steekpass kwam ze oog in oog met de Winterswijkse goalie en bracht met een geplaatst schot haar ploeg op 1-2.

FC Winterswijk probeerde uit alle macht de grip op de wedstrijd terug te krijgen maar werd met name op het middenveld overlopen. De defensie van Eibergen schoof steeds vaker in en lange tijd hadden de zaterdag vrouwen er geen antwoord op. Opnieuw ontstond er een grote kans voor FC Eibergen vanuit een steekpass. Ditmaal gooide keepster Daisy Vreman zich echter perfect voor het schot waardoor ze de bal nog net uit de verre hoek over de achterlijn kon duwen. Toch leek het lange tijd zo te zijn dat Eibergen op gelijke hoogte zou komen. Met nog een kwartier te spelen mocht FC Eibergen opnieuw een corner opzetten. Ze leken het trucje van de Winterswijkers afgekeken te hebben en speelden de corner kort. Maaike Gerritsen doorzag deze actie echter en wist de bal te onderscheppen. Al moe van de onderschepping, het duw- en trekwerk en de korte rush langs de zijlijn speelde ze rond de middellijn snel Fleur Grevers in. Laatstgenoemde leek echter van mening dat haar medespeelster zelf maar eens een actie moest maken en stuurde Maaike direct weer de diepte in. Met het laatste beetje energie slaagde Maaike erin de laatste tegenstander op weg naar de goal uit te spelen, tot in het 16 meter gebied te komen om vervolgens de keepster in de korte hoek te verrassen en zo haar ploeg op een 1-3 voorsprong te brengen.

In het restant van de wedstrijd leek de strijdbaarheid bij FC Eibergen een beetje gebroken. Het middenveld werd slordiger in de passing naar de voorhoede en de achterhoede was inmiddels zo vaak het bos ingestuurd door Fleur Grevers dat er een flink aantal overtredingen aan te pas moesten komen om haar nog te stoppen. Het was uiteindelijk Wilma Wiggers die het laatste beetje hoop dat de Eibergenaren nog hadden aan flarden schoot door een goede pass van Heleen Floors te promoveren tot een doelpunt.

Een wedstrijd die de Winterswijkers al veel eerder in het slot hadden moeten gooien werd dus nog spannend doordat FC Eibergen terugkwam. Lange tijd leek de wedstrijd beide kanten op te kunnen vallen maar gelukkig herpakten de zwarthemden zich net op tijd om de overwinning binnen te slepen. Tot slot: Heleen Floors, Laureen Aalbers, Natasja Burgers en Yvet te Selle heel erg bedankt voor het meedoen, zonder jullie steun was het zeker niet gelukt!

Deel dit bericht