14-03
12-03-2022 EGVV 2 - Winterswijk Za 7
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

De heren van zaterdag seuvn stonden vandaag voor het uitpotje in Gelselaar. 

De naam Gelselaar komt in 1326 voor het eerst voor als "'t hus te Geldesler". Als buurtschap wordt Gelselaar (Gelleslare) pas in 1399 vermeld. De buurschap behoorde kerkelijk tot Neede. Hiervan getuigt een gedeelte van de kerk van Neede, die lange tijd "Gelselaarse hoek" genoemd werd. De kerk van de dichterbij gelegen plaats Geesteren was in de winter meestal onbereikbaar, omdat de weg door het laaggelegen landschap waar nu de Bolksbeek stroomt dan door overstromingen onbegaanbaar was. Op de drassige gronden rond Gelselaar, het Gelselaarse broek, werden vroeger veel ganzen gehouden, waarvan het dons voor beddengoed gebruikt werd.

Buiten deze uiterst interessante weetjes om werd er ook gevoetbald. Binnen twee minuten tikte spits Edward en bal de hoek in voor rechtsbuiten Marco, hij legde de bal op zijn beurt keurig laag voor, hier liep de goed meegelopen Ken tegen aan voor de 0-1. Een aanval uit het boekje laten we maar zeggen. De rest van de wedstrijd is in 1 woord uit te drukken: ongelukkig! Gelukkig voor het seuvnde deden de gastheren hier gezellig aan mee en was de eindstand dus naar twee minuten al bepaald. 

Meer woorden hoeven we aan deze pot niet vuil te maken, buiten het feit om dan dat we blij waren dat de koeien de weide hadden verlaten voor dat wij datzelfde hobbellaken mochten betreden.

Drie punten mee in de tas en verder gauw vergeten.

Deel dit bericht