16-09
12-09-2015: Achilles E. VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

De competitie is weer begonnen. Na een goede voorbereiding waarin van 2e klassers nipt werd verloren en in de beker flink werd gewonnen van 5e klassers, startte vandaag de competitie in de 4e klasse 04.

Met een door blessures, zwangerschap en vakantiegangers getergd team zou het zaterdag elftal in eerste instantie met slechts 9 speelsters naar Enschede afreizen. Met hulp van Lonneke te Selle, Anchell van Workum en Lizzy Meijer van de zondag vrouwen zou alles toch nog goed komen. Echter, vanwege het wedstrijd tijdstip zouden de zaterdagvrouwen de laatste 20 minuten van de wedstrijd alsnog met 9 speelsters komen te spelen. Op de vraag vanuit onze kant of de wedstrijd 3 kwartier eerder gespeeld kon worden werd snel gehandeld en sportief gereageerd door Achilles E en dus werd er om 13:45 afgetrapt. Achilles E: bedankt!

FC Winterswijk had direct de overhand en speelde het eerste kwartier zeer sterk. Met goed combinatievoetbal lieten zij Achilles E geen kans. Na wat schoten op doel bleek de doelvrouw van Achilles E één van de beste speelsters. Met goede timing en overtuiging wist zij veel ballen uit haar doel te houden. Achilles E speelde vanaf het begin vrij fysiek voetbal. Dit resulteerde in de 20e minuut in een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel van de vrouwen uit Enschede. Maaike Gerritsen nam plaats achter de bal. Na in de wedstrijd tegen Zelos geoefend te hebben op hoog (lees: heel heel hoog) over schieten gaf ze haar schot deze zaterdag wel de juiste richting mee. Dit keer vloog de bal hard in de kruising en hiermee zette zij haar ploeg op een verdiende 0-1 voorsprong.

FC Winterswijk bleef hierna druk zetten. De van een blessure teruggekomen Sandra Wiggers zag al meerdere malen vanaf linksbuiten hoe groot het gat in het centrum van de defensie van Achilles E was. Haar medespeelsters wisten haar een aantal keren te bereiken, maar eindeloos vaak werd Sandra afgevlagd. De assistent scheidsrechter van Achilles E leek op het moment van spelen haar ogen dicht te doen en ze pas weer te openen op het moment dat Sandra achter haar man vandaan gekomen was en volledig vrij voor het doel stond met de bal in haar voeten. Krap 5 minuten na de openingstreffer werd Sandra nu opnieuw vrijgespeeld. Dit keer bleef de vlag keurig omlaag en direct profiteerde Sandra van de ruimte die er lag door de bal voorbij de keepster te schuiven.

Na deze twee doelpunten in korte tijd was het zaak door te drukken om de wedstrijd op slot te gooien. FC Winterswijk verzuimde echter dit te doen en liet zich meeslepen in het spel van de tegenstander. Er werd onnauwkeurig gespeeld, gehaast en zelfs een bal aannemen bleek ineens grote moeite te kosten. De vrouwen uit Enschede roken naarmate de tijd vorderde hun kans en vanuit de enige aanval in de eerste helft wisten zij tot scoren te komen: 1-2.

In de rust werden er een aantal omzettingen doorgevoerd en werden de zaterdag vrouwen gesommeerd de tweede helft een pot beter en verzorgder voetbal te laten zien.

Wederom startten de zaterdag vrouwen goed aan de tweede helft. Een 10 verdiende het veldspel zeker niet, maar over het algemeen werd er goed gevoetbald en bij vlagen werden er erg mooie aanvallen opgezet. Sanne Aalbers combineerde via de linkerflank regelmatig goed met Anchell van Workum en Wietske van Dijk liet als spits zien zeer sterk aan de bal te zijn. Na ongeveer 15 minuten spelen zwakte het spel van FC Winterswijk zaterdag vrouwen echter weer af. Aangespoord door hun zeer fanatieke coach probeerden de Achilles E vrouwen uit alle macht de slordigheden van FC Winterswijk af te straffen. Sandra Wiggers speelde als centrale verdedigster echter erg sterk en bracht veel rust in de achterhoede. Keepster Daisy Vreman bleek dusdanig tot rust te zijn gekomen dat ze het aandurfde weer eens de spits van de tegenpartij uit te kappen (dat hoeft wat ons betreft overigens nou ook weer niet) en ook Maartje Grevers, Wilma Wiggers en Lesley Geurink speelden gecontroleerd.

Hoewel Achilles E geen echte kansen wist te creëren werd de dreiging wel steeds sterker voelbaar. De gedachte “Hij zou maar 1 keer goed vallen” speelde langzaam bij steeds meer speelsters van Winterswijk op. Zelf wisten de zaterdag vrouwen wel aanvallen op te zetten, maar ook in de tweede helft ging de rood-geel geblokte vlag met veel te grote regelmaat omhoog. FC Winterswijk probeerde dan ook steeds vaker de korte combinatie te zoeken, maar vergat nog wel eens te schieten. Na wat mislukte aanvallen was het Jolanda Smit die, met nog zo’n 10 minuten op de klok, de bal van haar tegenspeelster wist af te troggelen. Ze speelde Maaike Gerritsen in die uitdraaide en Anchell van Workum in de diepte aanspeelde. Met een korte beweging maakte laatstgenoemde ruimte vrij voor zichzelf en met een bekeken schot plaatste ze de bal via de binnenkant van de paal achter de doellijn. Met dit verlossende doelpunt keerde eindelijk de rust terug in het spel. De laatste 10 minuten werden uitgespeeld en met het klinken van het laatste fluitsignaal ontsnapte bij velen een zucht van opluchting. De conclusie van de trainer: een slechte wedstrijd om snel te vergeten, maar wel de verdiende 3 punten. En zo is dat. Lonneke, Lizzy en Anchell nogmaals ontzettend bedankt voor het meedoen!

Deel dit bericht