14-09
12-09-2015: Ajax B. C1GD - FC Winterswijk C2
Afbeelding: C2 seizoen 2015-2016

Na ongeslagen uit de bekerronde gekomen te zijn, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax Breedenbroek C1 op het programma. De kampioen van vorig jaar in de 2e klasse had 2 punten gemorst in de beker, maar zou een tegenstander van formaat zijn.

Het eerste gedeelte van de 1e helft was van onze kant een beetje aftastend en niet dwingend genoeg, waardoor we van achteruit niet goed konden opbouwen en veelal de lange bal werd gekozen. Daardoor vielen er af en toe grote gaten op het middenveld, wat later goed werd rechtgezet. Siem, die vandaag de linksbackpositie innam, moest na 20 minuten helaas het veld verlaten met een enkelblessure, maar Louay verving hem uitstekend. Nadat Daan eerder in de wedstrijd de bal niet onder controle kon houden toen hij alleen de 16 indook, kon hij iets later na een voortreffelijke steekpass van Pepijn de score toch openen met een bekeken schuiver in de verre hoek. Het spel ging gelijk op en Boris redde een bijna onmogelijk te houden schot op doel waardoor we met een kleine voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft werd het veldspel van ons beter, maar ook Ajax B kwam middels een fysiek middelveld een paar keer dreigend voor ons doel. Halverwege de 2e helft brak de mid van Ajax B door nadat de arbiter de doorgang had versperd voor Teun en bracht de score op gelijke hoogte. Jesper, die net ingebracht was, kon na enkele minuten met een knieblessure alweer vervangen worden door Rik. Onze jongens wilden koste wat het kost de 3 punten pakken en begonnen naar voren te drukken, wat af en toe tot uitbraken van de tegenstander leidde. Pogingen van Altin, Esteban en Daan troffen geen doel en ook een mooie kopbal van Teun werd niet beloond, wat uiteindelijk resulteerde in een puntendeling.

Wat kansen betreft waren we de meerdere, het voetbal ging misschien gelijk op, maar tegen deze tegenstander mogen jullie trots zijn op dit punt, er zullen heel wat tegenstanders sneuvelen hier.

Deel dit bericht