14-09
12-09-2015: Haaksbergen 3 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

En na een best wel hectische zomer is het dan opeens weer half september. Tijd om voor het eggie weer tegen een balletje te trappen. Heerlijk! Ook ik heb mijn notitieboekje maar weer eens van een laagje stof ontdaan en ben vol goede moed naar Haaksbergen vertrokken. De jonge helden hadden er wel zin in geloof ik. En volgens mij hebben ze de afgelopen weken lekker fanatiek getraind. Ook de opkomst was goed. Niks mis mee dus. Maar of ze er echt klaar voor waren? Ik weet het niet.

In het eerste kwartier was het nog een beetje aftasten. Van beide kanten trouwens. Het zomerse gevoel, met z’n zwoele avonden, gevuld met de geur van (bijna) verbrand barbecuevlees en natuurlijk met de vele liters bier op tafel hing nog als een warme deken om de spelers. Het was de thuisploeg die deze deken als eerste afschudde. Het liet zien wat hun bedoeling was: winnen! De fysiek sterke groen-witte zebra’s kleunden er flink in. Gingen af en toe zelfs over het randje. Maar goed. Echt gevaarlijk werd het niet. Nog niet. De eerste kans was zelfs voor Berend Lammers. Helaas was zijn inzet met links na een panklare voorzet van Ruben Obbink net iets te zacht. Daarna was het net als vorig seizoen ook zo vaak weer tijd voor het “Winterswijks foutenkwartiertje”. Te zacht terug koppen op de keeper, vervolgens aan de verkeerde kant dekken en tot slot helemaal niets doen bij een hoekschop zorgden voor 1-0, 2-0 en 3-0. Gelegenheidskeeper Jelle Groen – ja ja, er ontbreekt nog steeds een echte keeper – was drie keer kansloos.

Na de thee nam Yaniek van der Stoep zijn plaats onder de lat in. Klasse jongens, dat jullie dit doen voor het team! Door een paar blessures en afzeggingen deed ook eerstejaars A-jeugdspeler Savan Raben mee. En dat deed-ie helemaal niet slecht moet ik zeggen. Tuurlijk, hij is wat jonger. Maar hij had een paar mooie acties en stond zeker z’n mannetje. Goed gedaan Savan! Maar ook hij kon niet verhinderen dat Haaksbergen nog verder uitliep. Na een mooie aanval werd het 4-0. Onvoorstelbaar! Zo lekker als de combinaties op de training gaan, zo slap en onzorgvuldig ging het gisteren tijdens de wedstrijd. Het merendeel speelde echt onder zijn niveau. Jammer. Uit een spaarzame uitval raakte Ruben Obbink nog een keer de lat. En even later werd hem het scoren belet door een oplettende verdediger. Tien minuten voor tijd drukte Haaksbergen de 5-0 binnen. Het is aan de puik keepende Yaniek te danken dat het hierbij bleef.

5-0. Duidelijke cijfers dunkt me. En werk aan de winkel dus. Volgende week uit naar Grolse Boys. Ook geen makkie. Ik ben er dan helaas niet bij. Maar zal vragen of mijn neef tijd heeft om verslag te doen.

OPeee

Deel dit bericht