15-10
12-10-2014: Ajax B. 3 - FC Winterswijk 7 (zon)
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Publiek én FC Winterswijk 7 winnaar doelpuntenfestijn
Na een opnieuw zonnige zondagmorgen heeft FC Winterswijk de tweede driepunter te pakken. Na de 4-0 winst op FC Trias vorige week werd dit keer Ajax B. aan de zegekar gebonden. De zwarthemden waren op de fraaie grasmat van veld 3 oppermachtig, maar kregen het toch nog even benauwd: 4-6.

Vanaf het begin was duidelijk hoe de wedstrijd zou lopen. Het combinatiespel van FC Winterswijk tegen het countervoetbal van de tegenstander, die met hun snelle behendige voorhoede een erg gevaarlijk wapen in handen had. Daar kwam het zevende ook snel achter. Uit  het niets counterden ze naar de 1-0. Niet veel later stond de 1-1 op het bord, met dank aan de opvallend eerlijke grensrechter van de tegenpartij. Net als de rest, behalve de scheids, zag hij dat de kopbal van Mark J. de doellijn was gepasseerd en gaf dit ook aan bij de scheids. Lang genieten na de 1-1 was er niet bij. Tot ieders frustratie kreeg FC Winterswijk 7 opnieuw een counter om de oren: 2-1. Binnen de eerste 20 minuten werd de vierde goal echter al gescoord; Marc T. benutte de toegekende strafschop: 2-2. FC Winterswijk combineerde prima en speelde een puike eerste helft. Het in grote getalen meegereisde publiek uit Winterswijk genoot zichtbaar, en dat deed het team ook van hun komst. Waar het voetballend eerder wel eens een rommeltje was (..), was dat deze speelhelft totaal niet het geval. De voorsprong leek een kwestie van tijd. Uiteindelijk was het Mick die voor de rust daadwerkelijk zorgde voor de verdiende voorsprong. Hij scoorde voor rust tweemaal zodat de kleedkamers werden opgezocht met een enigszins comfortabele voorsprong: 2-4.

In de tweede helft werd die voorsprong snel uitgebreid tot een marge van drie. De ingevallen Robert B., in Breedenbroek beter bekend als ‘Lelijke Dikke Koe’, wist een prachtige pass van Harry met zijn eerste balcontact langs de uitkomende doelman te koppen. De wedstrijd leek gespeeld. Niets bleek echter minder waar. Wederom uit het niets kwam Ajax B. opstomen en in een mum van tijd moest Laurens twee keer vissen; 4-5, waarbij een goal meters buitenspel was (volgens Ajax B. een goedmakertje, zo is in dit verslag te lezen: http://ajaxb.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1288:12-10-2014-ajax-b-3-fc-winterswijk-7&catid=66:verslagen-3e-elftal&Itemid=173). Een hectische, rommelige (..) slotfase volgde, maar Roy wist in blessuretijd  voor het mooiste moment van de wedstrijd te zorgen. De allesbeslissende 4-6 kopte hij na een mooie voorzet van Remke erg knap (en hard) binnen vanaf de achterlijn. Hoe hij dat deed weet niemand, ook hij zelf niet, maar feit is wel dat hiermee het verzet van Ajax B. was gebroken. Veel beter zou het niet worden vandaag, dus de scheidsrechter besloot er niet veel later maar mee te stoppen.

In de stand klom FC Winterswijk 7 naar de vijfde plek. De komende weken staan er interessante potjes op het programma. Over een week of vier zullen we weten welke rol wij in deze competitie zullen gaan vervullen. Het spel van vorige week en van de eerste helft vandaag biedt perspectief.

Deel dit bericht