15-10
12-10-2014: Babberich/Liemers 1 - FC Winterswijk 1 (zon)
Afbeelding: Zondag 1 seizoen 2014-2015

Babberich/Liemers te sterk voor FC Winterswijk

Zondag Mannen 1 startte voor het eerst dit seizoen niet in de vertrouwde formatie. Dimitri Dekker heeft van de KNVB een schorsing van vier wedstrijden gekregen en om die reden startte Stan Heinen aan de rechterkant. In het begin van de wedstrijd leken we wat te moeten wennen aan het lange, natte gras. De ballen liepen gewoonweg niet lekker. Dat zorgde direct al voor veel dreiging en zelfs twee goals van Babberich. In de 5e minuut maakte libero Ruut Beijers hands en dat werd bestraft met een penalty. Spits Shapoul Ali schoot links in. Hoewel keeper Niels Janssen zijn handen er nog tegenaan kon zetten, kwam de 1-0 op het scorebord. Reeds enkele minuten laten was het 2-0. De snelle Hermani de Andrade kwam op rechts door en schoot de bal op de paal, waarna Benjamin Roemeon de rebound kon inschieten. De formatie van trainer Wilco Geerts kwam echter snel terug. Een hoekschop van Kabir Sabotic kwam op de vijf-meter terecht en werd door Ruut Beijers via de onderkant van de lat ingekopt: 2-1. Drie goals in de eerste tien minuten. Het publiek ging er eens goed voor zitten.

Daarna werd Babberich weer sterker en kreeg meerdere kansen. Een schot uit de tweede lijn werd door Niels Janssen gekeerd. Zelfs spits Timothy Gernaat moest in deze fase tot op de achterlijn terug verdedigen. Na minder dan een half uur moest Ruut Beijers zich voor de tweede keer door verzorger Rune Vink laten behandelen. Het bleek einde wedstrijd voor hem, hij werd vervangen door Jordy Hoogenberg. Kay Redeker ging in het centrum spelen. Na bijna een half uur een mooie aanval via Jordy, Stan en Kabir, die eindigde met een overtreding. Kabir liet zich een beetje gaan daarna. Hierna begonnen de zwart-gouden beter te spelen. Voorin werd hard gewerkt door aanvoerder Timothy Gernaat en Stan Heinen. Tien minuten voor de thee zette de 21-jarige linkerspits Benjamin Roemeon maar weer eens een aanval op, kreeg de bal terug en schoot de 3-1 in. Nog geen minuut later zorgde weifelend optreden in het strafschopgebied bijna voor de 4-1, maar gelukkig werd het schot op goal gekeerd door onze goalie. Even later ontving Babberich-aanvoerder Jaimy Vahlkamp geel na een trap tegen de enkel van Yeftha Nyamsangya. Er kwamen nog enkele kansen voor de Winterswijkers. Linksback Daniël te Winkel kon voor het eerst opkomen, spits Timothy kon echter net niet de bal goed tegen de voet krijgen. Pal voor rust een hoekschop vanaf links voor Babberich. Deze kon zomaar ongehinderd in de verre hoek worden ingekopt: 4-1 bij rust.

Zoals al eerder deze competitie kwam FC Winterswijk sterk uit de pauze. In de 48e minuut leidde dit tot een treffer uit een vrije trap van Kabir Sabotic: 4-2. Babberich werd wat verder teruggeduwd dan in de eerste helft, maar tot echte kansen leidde dit niet. Een schijnbaar ongevaarlijk schot van de plaag van de middag, Benjamin Roemeon, belandde in deze fase tegen de paal. Drie opeenvolgende corners van onze ploeg leverden niets op. Siebe te Winkel kwam Stan Heinen aflossen, Robbert Kiekebosch kwam voor Daniël te Winkel. Wij voerden de druk iets op, via een tegenaanval kon Roemeon echter voorgeven en de ingevallen Mehmet Gokdemir mocht intikken voor 5-2. Balbezit rond de zestien mocht niet tot een schot leiden, een tegenaanval werd afgefloten wegens buitenspel. Er volgden wat onnodige vervelende acties, Yeftha en Kabir verzuimden de bal bij een vrije trap netjes bij Babberich in te leveren, de Liemerse keeper Armand van den Top kreeg geel wegens tijdrekken. In de laatste minuut nog een vrije trap van Yeftha, deze leverde echter niets op.

Jammer dat er niet meer in zat. De koppositie zijn we kwijt, maar we staan maar een punt achter op de gedoodverfde kampioen Woezik. Ook  de andere hoogvlieger Orion verloor, zodat we nog altijd lekker bovenin meedoen. Zondag 26 oktober spelen we thuis tegen het Wageningse WAVV, dat ook volop bovenin meedraait.

Deel dit bericht