14-10
12-10-2019: Achilles E 2 - FC Winterswijk 4
Afbeelding: Zaterdag4

Een overwinning van het collectief

De Jonge Helden zijn dit seizoen ingedeeld in een competitie met bijna alleen maar clubs uit Twente. Allemaal nieuwe tegenstanders. Niet meer de vertrouwde namen dus als EGVV, FC Eibergen, Grolse Boys en Haarlo. Nee, ze moeten nu tegen Avanti Wilskracht, FC Aramea, UDI (Uitspanning Door Inspanning) en Victoria ’28. Ook wel eens leuk. Liefst acht keer rijdt de bus naar Enschede. De eerste van die acht uitwedstrijden is gisteren goed bevallen. Achilles E werd met 0-2 verslagen.

En laat ik maar gelijk duidelijk zijn, het was dik verdiend. De thuisploeg was weliswaar dreigend, echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Daarvoor stond de defensie van FC Winterswijk te goed. Uitblinker was wederom Jelmer Timpert. Net als de afgelopen weken dichtte hij elk gaatje. Ging het niet voetballend, dan wel met de botte bijl. Wat een klasbak! Maar ook andere verdedigers stonden hun mannetje. Het gevolg was dat Iron-Jan Nieuwenhuis niet veel te doen kreeg. Buiten een paar schoten recht op hem af, moest hij zich maar een enkele keer strekken.

Zijn collega aan de andere kant had het veel drukker. In het begin nog niet zo zeer hoor. Een kopbal van Tibor van de Linde ging over en de volley van Jelmer (jr.) van der Stoep idem dito. En Daniël van Rienen kwam op een voorzet van de mee opgekomen back Dion Olbach een teentje te kort. Maar daarna moest de sluitpost alle zeilen bijzetten om de nul te houden. Zo werkte hij een knal van Sebastiaan de Vries uit zijn doelmond weg. Even later pareerde hij oog in oog met Tibor diens inzet (met de voet). Gevolgd door een inzet van Sebastiaan (met de vuist). Wederom 1 op 1. Misschien dat beide heren een volgende keer de oogkleppen kunnen afzetten. Jelmer jr. stond voor open doel he-le-maal vrij. Toch gingen De Jonge Helden met een voorsprong de rust in. Uit een hoekschop kopte Tibor de 0-1 binnen.

Na de thee veranderde er niet veel. Achilles had licht een overwicht. Maar zoals gezegd, echt penibel werd het niet. Hierbij moet ik alle Jonge Helden een veer in de kont steken. Over het hele veld was er druk op de bal. De middenvelders werkten zich een slag in de rondte. Tibor en zeker ook ‘Rudy’ Weekhout maakten vele, vuile meters. En voorin joegen Jelmer jr. en later Steven Thangathurai de verdedigers af. FC Winterswijk was nog wel gevaarlijk. De counters werden echter onzorgvuldig uitgespeeld. De enige die nog doeltreffend was, was Steven. Uit een voorzet van Sebas punterde ‘Stiffa’ de bal tien minuten voor tijd in de lange hoek: 0-2. Een hogere score was gezien de genoemde kansen meer gepast geweest. En dan heb ik een weergaloze lob van Jelmer sr. (afgekeurd wegens vermeend buitenspel) en een niet toegekende strafschop (na een grove charge op Jelmer jr.) nog niet genoemd. Maar okee, uitstekend gedaan dus jongens. Twee dikke duimen omhoog voor jullie.

En als we dan toch complimenten aan het uitdelen zijn, één naam wil ik nog noemen: Jan Schreurs. Als enige Winterswijkse supporter trotseerde hij regen en wind en was hij naar ‘Pluskut’ gereden om De Jonge Helden aan te moedigen. Op de fiets! That’s the spirit Jan. Klasse!! Volgende week staat de bekerwedstrijd in Aalten tegen AD ’69 op het programma. Zien we je dan ook weer? Hoef je in ieder geval niet zo ver.

OPeee

Deel dit bericht