14-12
12-12-2015: Enter Vooruit VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Terwijl menigeen lekker thuis op de bank zat speelde FC Winterswijk vrouwen op zaterdag 12 december nog een wedstrijd tegen Enter Vooruit. In Enter werd er om 15:00 uur afgetrapt en direct namen de Winterswijkers de leiding. De eerste 20 minuten waren de zaterdag vrouwen heer en meester en was het vrijwel eenrichtingsverkeer naar de goalie van Enter Vooruit. Zij bleek al vroeg in de wedstrijd de zwakke plek. Op een vrij harde steekpass op Wietske van Dijk reageerde de keepster amper. Doordat zij in haar doel bleef staan en Wietske attent reageerde kon laatstgenoemde mooi afronden. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was het een bal die hoog voorgegeven werd vanaf links. Nadat de bal 1 keer stuiterde in het 16 meter gebied haalde Wietske genadeloos hard aan en schoot de bal de touwen in: 0-2.

FC Winterswijk bleef in hoog tempo voetballen en even leek het een simpele middag te gaan worden. Desondanks kwam Enter Vooruit toch steeds vaker in de buurt van het Winterswijkse doel. Achterin speelden B-meiden Emma Kraan en Lisan Grevers beiden echter een uitstekende wedstrijd. Hoewel ze qua gewicht flink onder deden voor hun tegenstanders wonnen ze bijna ieder duel. Ook voorin speelde een speelster uit de meiden B. Oude bekende Laureen Aalbers liet zien in korte tijd nog meer gegroeid te zijn en wist met korte acties voor veel dreiging te zorgen aan de linkerflank.

Na zo’n 20 minuten voetballen kwam het derde doelpunt op naam van Jolanda Smit. Na een korte steekpass van Maaike Gerritsen kwam zij oog in oog te staan met de keepster. Beheerst plaatste zij de bal in de linkerhoek. Lange tijd bleef FC Winterswijk goede aanvallen op zetten. Met iets meer precisie of een grotere goal hadden er nog veel meer doelpunten in gezeten. Tijdens de warming-up merkte Jolanda al op dat het doel haar vrij klein leek. In de eerste helft werd minimaal 3 keer de lat en de paal geraakt dus wij geloven graag dat onze Winterswijkse doelen gewoon net iets groter zijn.

Halverwege de eerste helft liet ook Fleur Grevers weer van zich gelden door te scoren. Lange tijd werd zij door twee speelsters belaagd wanneer ze in balbezit kwam, maar uit een kort moment van concentratieverlies wist ze zichzelf vrij te spelen en het net te vinden. Hoewel de zaterdag vrouwen met deze riante 0-4 voorsprong de wedstrijd rustig hadden moeten voortzetten werd de sfeer steeds grimmiger. Wat merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter maakte veel (onnodige) irritatie los bij de zaterdag vrouwen en de grensrechter. Helaas resulteerde dit kort voor rust in een gele kaart voor Fleur na een te forse overtreding.

In de rust maande trainer Theo van der Zwet zijn ploeg dan ook tot kalmte. Met succes, zo bleek later. De tweede helft herpakten de zwarthemden zich weer en probeerden de beheersing van het begin van de wedstrijd terug te vinden. Hoewel zij (door de tijdstraf die is verbonden aan een gele kaart) met 10 speelsters aan de 2e helft begonnen had FC Winterswijk al vrij snel weer grip op de wedstrijd.
Bij vlagen pakte Winterswijk haar goede spel weer op. Aan de linkerkant hielden Maartje Grevers, Sharon Groot Jebbink en Maxime Klein Langenhorst (Maxime die overigens in de hele wedstrijd de hele linkerflank heeft bezet en dit in alle linies erg goed deed) het hoofd koel. Vele aanvallen begonnen vanaf deze kant. Het was Jolanda Smit die uiteindelijk de score weer wist uit te breiden door vanaf de 16-meterlijn knap met haar chocoladebeen hard binnen te schieten.

Twee speelsters van Enter Vooruit die er in de 2e helft in kwamen zorgden voor meer dreiging voorin. Uit alle macht en met gemene overtredinkjes probeerden zij de defensie van FC Winterswijk te breken. Een te harde steekpass kon simpel worden opgepikt door keepster Daisy Vreman, maar de manier waarop de spits uit Enter vervolgens doorgleed op Daisy bestrafte de scheidsrechter meer dan terecht met een gele kaart. Daisy’s reactie op het gebeuren verdiende echter al helemaal niet de schoonheidsprijs waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan haar een rode kaart te tonen. Rots in de branding Wilma Wiggers nam de handschoenen van Daisy over.

Enter Vooruit wist nauwelijks gebruik te maken van de man-meer-situatie en met name achterin bleef er te twijfelend gevoetbald worden. Het laatste Winterswijkse doelpunt ontstond dan ook uit een slordigheidje. De keepster van Enter speelde een achterbal zo bij Maaike Gerritsen in de voeten. Zij twijfelde geen moment en schoot de bal via de onderkant van de lat het doel in. B-Speelster Jessy Buunk gaf ook haar visitekaartje af door een prima wedstrijd te spelen als rechtsbuiten. Toen ze later korte tijd als rechtsback moest fungeren liet ze ook op die positie zien haar mannetje te kunnen staan.

Met nog zo’n 10 minuten op de klok kreeg Enter dan toch nog waar het al die tijd op joeg. Sandra Wiggers, die overigens een hele goede wedstrijd speelde, raakte de spits lichtjes aan binnen het 16 meter gebied. De penalty die de scheidsrechter hierop gaf werd door hen benut en zo moesten de zaterdag vrouwen toch nog een tegendoelpunt incasseren. Wilma Wiggers verdient opnieuw een compliment voor haar uitstekende keeperswerk en tot slot verdienen ook Emma, Jessy, Laureen en Lisan een groot woord van dank voor het meedoen!

Komende zaterdag wordt er in Beltrum een bekerwedstrijd gespeeld tegen het 2e vrouwenelftal van Vios.

Deel dit bericht