18-02
13-02-2016: FC Winterswijk VR1 (zat) - Vogido VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk zaterdag vrouwen hervat de competitie goed. Met 2-1 versloegen zij Vogido VR1. Doelpuntenmaaksters: Fleur Grevers en Jolanda Smit.

Na een aantal oefenwedstrijd in januari en een helaas nipt verloren bekerwedstrijd in februari stond op 13 februari de eerste competitiewedstrijd na de winterstop gepland. Tegenstander was Vogido VR1 waar in de heenwedstrijd met 4-1 van gewonnen werd.

Aan de warming up van beide teams was te voorspellen wie er beter aan de wedstrijd zou beginnen. Vrij laat arriveerden de vrouwen uit Enschede op het veld en in het eerste kwartier was FC Winterswijk dan ook duidelijk scherper en sterker. Met veel pressie vooruit, zetten de zaterdag vrouwen een groot aantal kansen op. Zowel de voorhoedespeelsters als de opkomende middenveldsters kregen een flink aantal schotkansen. Echt heel moeilijk maakte FC Winterswijk het de goalie van Vogido echter niet. Te vaak werd er recht op haar af geschoten waardoor zij weinig moeite hoefde te doen haar doel leeg te houden. In de opbouw ontbrak het Vogido aan scherpte en aansluiting waardoor vaak de lange bal gezocht werd. Veel moeite had de Winterswijkse defensie hier niet mee waardoor het wachten was op de openingstreffer.

Niet erg verrassend kwam deze van de voet van de jongste speelster van het elftal. Fleur Grevers was de achterhoede van Vogido al meerdere keren te snel af. Aan kreten als “Laat haar nou niet schieten” bleek dat Vogido wel degelijk door had waar het grootste gevaar vandaan kwam. Na een paar keer proberen was het rond de 20e minuut raak. Fleur trok goed van buiten naar binnen om vervolgens de lange keepster te verrassen met een schitterend schot over haar heen.
In de resterende tijd tot aan de rust creëerde FC Winterwijk nog een flink aantal kansen. Zoals vaker vergat het echter zichzelf te belonen met een doelpunt. De grootste kans was voor Maaike Gerritsen. Na een schitterende combinatie vanaf het middenveld zette Jolanda Smit haar vrij voor het doel. Langs de benen van de keepster schoot Maaike de bal richting de verre hoek waar de paal redding bracht voor de vrouwen uit Enschede.

Sanne Aalbers, Maartje Grevers en Maxime Klein Langenhorst vielen op in de eerste helft door op de linkerflank voor veel dreiging en dynamiek te zorgen. Met goede voorzetten bedienden Sanne, Maartje en Maxime hun medespeelsters.

Na de rust begon Winterswijk opnieuw scherp en ging direct op zoek naar een 2e treffer. Naarmate de tijd vorderde en het doelpunt maar niet viel werden de zaterdag vrouwen steeds slordiger. Er werd veel balverlies geleden en te gehaast gespeeld. Bij Vogido groeide langzaam het vertrouwen toch nog iets terug te kunnen doen. Met name de aanvoerster en de zeer snelle linksbuiten maakte het de Winterswijkse defensie behoorlijk lastig. Een aantal keer ontsnapte Winterswijk aan een tegendoelpunt doordat er niemand van Vogido was die haar voet tegen de prima voorzetten wist te krijgen en Daisy een vrije trap nog net over de lat kon tikken.

Tijdens deze fase van de wedstrijd bleek weer hoe fijn het is een keepster te hebben met zo’n ferme uittrap als Daisy Vreman. Waar Vogido hierdoor vaak al vroeg onder druk kwam te staan, kreeg Winterswijk mede hierdoor de ruimte om vanaf de middellijn of verder op te bouwen. Hoewel Winterswijk aanvallen bleef opzetten en er blij vlagen goed uit wist te komen ontbrak het bij de laatste pass of het schot op doel toch aan scherpte. De keepster van Vogido leek haast in slaap gesust door alle ballen die recht op haar af kwamen. Toen Jolanda Smit na zichzelf goed vrij te spelen vanaf de rand van het 16 meter gebied aanhaalde kon zij niet anders dan toekijken hoe dit schot in de linkerbovenhoek verdween. Met dit doelpunt kreeg FC Winterswijk eindelijk meer ademruimte. In de laatste minuut wist Vogido toch nog tot scoren te komen. Wederom was het de linksbuiten die haar tegenspeelster te snel af was en na een steekpass de bal in de verre hoek schoof.

De zaterdag vrouwen hadden zichzelf in de eerste helft al veilig moeten stellen door de score verder uit te breiden, maar de punten bleven desondanks in Winterswijk. Tot slot nog: Evelien Blikman en Anchell van Workum bedankt voor de ondersteuning!

Deel dit bericht