15-03
13-03-2016: Grol 4 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk 8 kent geen genade: 2-6

Uitslapen, prachtig weer en een ploeg die er zin in had. Het was een heerlijke brunchwedstrijd in Groenlo tussen de virtuele nummer twee Grol 4 en FC Winterswijk 8. De beginfase was meteen beslissend. Een wervelstorm van zwarthemden raasde over het kunstgrasveld alsof hun leven er vanaf hing. En met succes. Na 20 minuten was de stand 0-3, de ruststand was 1-4. Na de rust ging de storm liggen en bleef het bij slechts 2-6.

Vooraf was afgesproken: Grol mag niet aan het voetballen komen. Met vijf aanvallend ingestelde spelers was het een weloverwogen keuze om Grol vanaf het begin bij de strot te pakken. De 1-0 binnen twee minuten was het eerste teken dat het goed zat. In no-time werd de score verdriedubbeld. FC Winterswijk 8 zat in een zetel. De eerste goal was van JP die zuiver in het hoekje schoot vanaf een meter of 16, de tweede zat er in via een diagonaal schot van Sonny en de derde was er een uit het boekje: tikkie tak van de voorhoede met een prachtige kopbal van Marc T. als besluit.

De tegengoal was het enige smetje op de eerste helft. Verder was het genieten voor de Winterswijkse fans. De Grolse fans dachten hier anders over. Wel moet gezegd worden dat Grol zwaar gehavend was en zelfs versterking had uit het tweede elftal. Het mocht echter niet baten. Voor rust kwam er onrust in het team van Grol. FC Winterswijk profiteerde hiervan door een doelpunt van Remke na opnieuw een prima aanval.

Duizelig verlieten de blauwen het veld, terwijl FC Winterswijk 8 genoot van het zonnetje en het spel van de eerste helft. In de tweede helft werd direct een einde gemaakt aan alle onzekerheid. Sonny stond aan het eind van een uitgespeelde aanval en schoot opnieuw diagonaal raak: 1-5. Een penalty (hands van Jip) zorgde nog voor een tegengoal, maar verder had de ingevallen doelman Björn nauwelijks iets te doen. Aan de andere kant verzuimde FCW8 de score tot misschien wel de dubbele cijfers uit te breiden. Alleen Sonny wist nog zijn derde van de middag binnen te schieten en zorgde daarmee met de 2-6 eindstand.

Opnieuw een prima resultaat voor FCW, dat (te laat) de weg omhoog heeft gevonden. Het besef dat het uiteindelijk te kort zal komen voor een mooie beloning is er. Longa '30 blijft winnen en staat er met 10 verliespunten minder veel beter voor. Ook Grol en GSV '63 hebben minder verliespunten. Het motto is dus om elke week te winnen en zo hoog mogelijk te eindigen. Een tweede plek lijkt voor FCW8 (net als de club uit Amsterdam) het maximaal haalbare en een mooi doel. Dus FCW8: let’s do it!

Volgende week thuis tegen HSC '21, dat laag in de stand is terug te vinden, maar de laatste weken laat zien een stugge tegenstander te kunnen zijn. We zijn gewaarschuwd!

Deel dit bericht