13-05
13-05-2017: FC Winterswijk JO9-9 - Vosseveld JO9-1G
Afbeelding: JO9-9

Talentjes sluiten af met overwinning en worden knap 2e!

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Vosseveld op het programma, alweer de laatste wedstrijd van de competitie.
Na de winst vorige week op SC Meddo (waar uw reporter helaas niet bij aanwezig was) en de nederlaag van FC Winterswijk JO9-7 tegen kampioen Grol waren de Talentjes gestegen naar plek 2 op de ranglijst.
Deze positie moest vandaag verdedigd worden tegen hekkensluiter Vosseveld, dat alleen tegen MEC/Bredevoort een puntje wist te halen.
Vooraf werd er dus al gefilosofeerd over een dikke overwinning!
De werkelijkheid was echter anders ....

Er werd gestart met Rens als keeper. Vanaf de aftrap begon Lenn aan een slalom door de defensie van Vosseveld. Helaas strandde deze slalom bij de laatste verdediger. Even later hobbelde de bal via een kluts-situatie op de paal. Vervolgens kreeg Lenn een enorme kans, maar oog in oog met de keeper schoot hij de bal naast. De toon leek gezet. Echter, na een corner voor FC Winterswijk wist Vosseveld een snelle tegenaanval doeltreffend af te ronden: 0-1.

Gelukkig waren de mannen van Gerben en Stefan niet lang van slag, en werd er weer volop aangevallen. Jim kwam na een pass van achteruit alleen voor de keeper, zijn inzet werd echter gekeerd door diezelfde keeper. De rebound werd opgevangen door Joshua, die keurig voorzette op Jim. Helaas ging de inzet ditmaal naast.

Niet veel later tekende Jim alsnog voor de 1-1. Keano behield goed het overzicht en zag Jim volledig vrijstaan. Ditmaal kreeg Jim de bal wel langs de keeper. Daarna kreeg Joshua de bal voor zijn voeten vanuit een van de vele corners. Zijn schot ging rakelings naast. Een paar minuten voor rust kreeg Jim op links de bal, terwijl alle verdedigers nog aan de rechterkant stonden. Opnieuw bleef Jim koel en schoof de bal langs de keeper: 2-1.

Op slag van rust kwam een corner van Efraïm bij Keano terecht. Diens poging werd echter ternauwernood van de lijn gehaald. Ook Vosseveld kreeg nog een enorme kans, die gelukkig net voor het doel van Rens langs ging. Dit was het laatste wapenfeit van voor de rust, ruststand dus 2-1.

Terwijl het grootste gedeelte van de fanatieke aanhang nog aan de koffie zat (inclusief uw reporter), waren de spelers alweer begonnen aan de 2e helft (met Jim in het doel). Hierdoor hebben maar weinig toeschouwers de 3-1 van Keano gezien.

Vosseveld weigerde echter op te geven en kwam weer wat dichterbij, 3-2. Opnieuw een corner leidde de volgende kans in. De poging van Keano werd door een paar verdedigende voeten geraakt en belandde uiteindelijk op de paal. Vervolgens kwam Vosseveld zelfs brutaal op gelijke hoogte. De gevaarlijkste speler van de Vossen kwam alleen af op Jim, die prima zijn doel verkleinde door uit te lopen. Helaas wist de Vossevelder de bal toch langs Jim in het doel te krijgen: 3-3.

De supporters waren verbijsterd, leiders Stefan en met name Gerben gefrustreerd. Niet eens zozeer door de stand, wel door de manier waarop er gespeeld werd. Veel balverlies doordat er veel te weinig samengespeeld werd, gebrekkige omschakeling bij balverlies en de echte wil om te winnen leek te ontbreken. Zelfs de normaal gesproken overzettelijke Guus en Mats deelden mee in de malaise. Dit was niet het team dat al acht wedstrijden op rij had gewonnen met veel spelvreugde en vaak uitstekend combinatiespel. Gelukkig was Thom vandaag de positieve uitzondering en won hij wel bijna al zijn duels.

Na de gelijkmaker van de Vossen werd er wel een tandje bijgeschakeld. Lenn zette goed druk op de laatste verdediger van Vosseveld en wist hem zelfs de bal te ontfutselen. Oog in oog met de keeper faalde hij niet: 4-3. Rens zag zijn schot vervolgens gekeerd door de keeper, waarna Lenn in de rebound opnieuw de keeper zag redden. De hieruit voortvloeiende hoekschop werd door Lenn zodanig indraaiend voor het doel geslingerd, dat de bal via een verdediger in het doel verdween: 5-3.

Het slotakkoord was voor Rens, die een prima aanval met zijn chocoladebeen afrondde: 6-3.

Conclusie: een matige wedstrijd die gelukkig wel winnend afgesloten werd, maar waarin het onnodig lang spannend bleef. Met 27 punten uit 11 wedstrijden eindigt JO9-9 achter kampioen Grol op de tweede plaats, een hele knappe prestatie!

Dan natuurlijk nog de strafschoppen:
Guus en Rens scoorden. Daarna zagen Thom, Mats en Lenn hun pingel ngestopt door de keeper. Joshua schoot naast, Efraïm en Keano schoten raak en Jim knalde de bal op de kruising. Keeper Jim stopte twee strafschoppen en keek er bovendien ook twee naast.

Deel dit bericht