16-05
13-05-2017: FC Winterswijk VR1 (zat) - Oranje Nassau VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1

Om 12.45u speelde FC Winterswijk VR1 op zaterdag 13 mei de wedstrijd tegen Oranje Nassau VR1. Zonder de hulp van Sophie Kolstee (MO17) hadden de zaterdag vrouwen met slechts 10 speelsters het veld moeten betreden, dus Sophie: nogmaals heel erg bedankt!

Oranje Nassau kondigde op Facebook aan met een “niet al te grote ‘fitte’ selectie” naar Winterswijk af te reizen, maar desondanks was de bank van tegenstander goed gevuld. Erg scherp startten de vrouwen uit Almelo inderdaad niet, want het waren de Winterswijkers die vanaf de eerste minuut flink druk zetten.

Binnen 10 minuten moest de keepster van Oranje Nassau dan ook al twee keer de bal uit het doel vissen. Jolanda Smit wist met een bekeken afstandsschot de score te openen en niet veel later opnieuw te scoren na een knappe soloactie door het hart van de Almelose defensie.

Winterswijk bleef druk zetten en voetbalde veel op de helft van de tegenstander. Het middenveld, gevormd door Heleen Floors, Laureen Aalbers en Maaike Tetelepta had de controle en voorhoedespeelsters Sophie Kolstee, Jolanda Smit en Ilse Wiggers zetten vroeg druk waardoor Oranje Nassau er nauwelijks uit kwam. Achterin hadden Sharon Groot Jebbink, Maxime Klein Langenhorst, Natasja Burgers en Sanne Aalbers weinig problemen en zo hoefde ook keepster Daisy Vreman nauwelijks in actie te komen.

Hoewel de zaterdag vrouwen hun prima positiespel niet constant konden vasthouden, viel ook het 3e doelpunt vrij snel. Maaike Tetelepta wist zich vanaf de middellijn, met hulp van Laureen Aalbers en Sophie Kolstee, een weg te banen richting de achterlijn en daar ook het duel met de centrale verdedigster te winnen. Jolanda Smit stond keurig vrij op de 5 meter lijn, had de voorzet voor het intikken en maakte zo een loepzuivere hattrick.

Na de ingelaste drinkpauze verslapten de zaterdag vrouwen iets. Er werd af en toe onnodig balverlies geleden, waardoor er veel energie verloren ging in de omschakeling. Heel anders dan in de vorige wedstrijd kon Oranje Nassau voorin echter geen potten breken, waardoor de Winterswijkers alsnog de grip op de wedstrijd hielden.

Ook het vierde doelpunt kwam op naam van Jolanda Smit die na een dubbele 1-2 met Maaike Tetelepta oog in oog kwam te staan met de Almelose goalie en uiterst kalm afrondde.

Nog voor rust maakte Jolanda er 5-0 van toen er iets voorbij de middellijn een overtreding gemaakt werd. Maaike Tetelepta zag dat Jolanda Smit voorin, in tegenstelling tot haar tegenspeelsters, wél direct weer oplette, ‘gooide’ de bal achter de laatste linie en zag Jolanda Smit wederom heel beheerst afronden.

In de tweede helft kwamen MO17 speelsters Lisan Grevers, Jessy Buunk en Sterre Luimes de zaterdag vrouwen nog versterken. Dat zij al 90 minuten in de benen hadden bij hun eigen team was nauwelijks te merken. Lisan Grevers en Jessy Buunk brachten voorin dreiging door hun snelheid en het was Jessy Buunk die al vrij snel de score uit wist te breiden naar een 6-0 voorsprong.

Maxime Klein Langenhorst, Lisan Grevers en Maaike Tetelepta waren nog een aantal keer dichtbij een doelpunt. Alle drie zagen ze hun schoten en kopballen echter jammerlijk naast het doel of in de handen van de keepster verdwijnen. Hoewel de zaterdag vrouwen niet meer het attractieve spel van de eerste helft op konden pakken, werd de wedstrijd goed uitgespeeld en werden er amper kansen weggegeven. Heleen Floors schoof als middenvelder goed door en ook Sharon Groot Jebbink bracht ondersteuning voorin. 

Na 90 minuten floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd en zo behaalden de zaterdag vrouwen eindelijk weer een keer de volle 3 punten én hield keepster Daisy Vreman haar doel weer een keer schoon. Volgende week spelen de zwarthemden wederom thuis. Dan is Vogido VR1 uit Enschede te gast. Het verleden leert ons dat het nog tot vrijdagavond 22u de vraag blijft of ze daadwerkelijk komen, maar anders is aanmoediging zeker welkom!

Deel dit bericht