16-09
13-09-2014: FC Winterswijk D1 - Rohda R. D1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

FC Winterswijk D1 pakt verdiend eerste punt in 2e divisie.

Het was zover: de eerste thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte D1, Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen SML is het elke week weer zien hoe sterk zijn wij ten opzichte van onze tegenstanders. Rohda, dat vorige week met 3-1 van Hoevelaken had gewonnen, leek op papier een sterke tegenstander.

Maar na een paar minuten hadden wij al door dat Rohda een veel mindere tegenstander dan SML was. Waar we tegen SML continu achter onze tegenstander aan liepen, hadden we nu veelvuldig balbezit. Toch leek Rohda in de 10e minuut gevaarlijk door te komen, maar op het allerlaatste moment kon Joost met een vliegende tackle het schot er uit halen. Echte kansen leverde het vervolg van de eerste helft niet op. Beide ploegen verdedigden sterk en hadden moeite de aanvallers in stelling te brengen. In de 27e minuut krijgt Rohda een hoekschop te nemen die gelukkig in de handen van Boris valt. In de laatste minuut van de eerste helft wordt Esteban gevonden die Kay in de ruimte aanspeelt, helaas belandt de inzet van Kay in het zijnet. Rust 0-0.

In de tweede helft heeft Rob wat omzettingen gedaan in zijn team, met als resultaat dat er een erg jong team in het veld staat met zes spelers die vorig jaar nog in de E speelden. Het veldspel was in deze tweede helft misschien wel iets minder maar onze jongens bleven prima overeind. In de 38e minuut lukt het eindelijk om Jurrien vrij te spelen, maar zijn poging vliegt over het doel. In de 44e minuut komt er hoge voorzet in de richting van de spits van Rohda maar zijn kopbal wordt onschadelijk gemaakt door Boris, die tot dat moment uistekend staat te keepen. Bij het uitverdedigen speelt hij de bal echter in de voeten van de tegenstander, waardoor deze een niet te missen kans krijgt er hier dankbaar gebruik van maakt: 0-1. Op dat moment zien we dat de ploeg het erg moeilijk heeft om zich hier overheen te zetten. Het duurt dan ook 10 minuten voordat we eindelijk de bal weer een beetje rond laten gaan. In de laatste minuut is het Angelo die alleen door een overtreding te stoppen is. Fabian, die geweldig speelde, pakt de bal en slingert hem voor het doel waar 21 spelers op de bal staan te wachten. Een verdediger van Rohda raakt de bal op zo’n manier dat hij voor de keeper onhoudbaar is. Alle spelers, ook de wissels, vieren ons eerste doelpunt in de 2e divisie. Nadat Rohda heeft afgetrapt fluit de uistekend leidende scheidsrechter af. En een orkaan van vreugde bij spelers en toeschouwers barst los, eindstand 1-1. Het eerste punt is binnen, en zeker ook een verdiend punt. Een teamprestatie waarin iedereen alles heeft gegeven. Volgende week gaan we op bezoek bij NEC in Nijmegen. Zij staan momenteel gedeeld eerste met 6 punten uit 2 wedstrijden, maar als wij zo georganiseerd spelen als zaterdag zijn er zeker mogelijkheden om een of meerdere punten mee te nemen uit Nijmegen.

Deel dit bericht