16-09
13-09-2014: FC Winterswijk VR1 (zat) - Juliana '32 VR1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015 laten de zaterdagvrouwen opnieuw punten liggen: Juliana ’32 was met 2-3 te sterk. Jolanda Smit was tweemaal trefzeker voor FC Winterswijk.

Na de nipte nederlaag een week eerder tegen FC Zutphen werd er afgelopen week serieus getraind door de spelersploeg van trainer Bert Klein Geltink. Aan het eind van de week, op een zeer mooie zaterdagmiddag, werd er om 15:15 uur afgetrapt tegen Juliana ’32 vrouwen uit Hengelo (OV).

Na wat aftasten waren het de vrouwen uit Hengelo die het voortouw namen. Vanuit de laatste linie zochten zij vaak de lange bal en met name de laatste vrouw bediende haar voorhoedespeelsters met prima passes. FC Winterswijk stond echter vaak goed en met name keepster Daisy Vreman reageerde zeer attent door een aantal keren goed uit te komen. FC Winterswijk vergat vervolgens wel om tussen het opruimen door de bal rustig van voet naar voet te laten gaan. Op wat kleine kansjes na kwamen de zwarthemden vaak niet veel verder dan iets voorbij de middellijn. Ietwat tegen de verwachtingen in was het na ruim een kwartier spelen toch FC Winterswijk dat op een voorsprong kwam. Jolanda Smit zocht al geruime tijd naar een kansje door steeds de laatste vrouw van Juliana '32 op te zoeken. Na goed veroverend werk van FC Winterswijk was het  Maaike Gerritsen die Jolanda Smit richting goal kon sturen. Bij de defensie van Juliana '32 gingen de handen omhoog ten teken van buitenspel, maar de scheidsrechter hield zijn fluitje in de hand. In haar rush op de keepster af besloot Jolanda te vertrouwen op haar linkerbeen en hiermee schoof ze de bal voorbij de goalie van Juliana '32.
Lang konden de zaterdagvrouwen echter niet van de voorsprong genieten want kort na deze openingstreffer lag de bal aan de andere kant in het doel. Met opnieuw een vleugje van buitenspel waren het dit keer de speelsters uit Hengelo die attenter reageerden en zo de stand gelijk wisten te trekken. In het restant van de eerste helft ging het een redelijke tijd gelijk op. Uit cornerballen ontstonden een aantal hachelijke momenten voor het doel van de Winterswijkers en aan de andere kant wisten de zaterdagvrouwen ook een aantal keer tot een schot te komen. Uiteindelijk was het Juliana '32 dat aan het langste eind trok. Na een lange rush besloot de laatste vrouw haar geluk te beproeven middels een afstandsschot. Keepster Daisy Vreman verslikte zich hierin en liet de bal uit haar handen glippen, waardoor Juliana '32 met iets meer zekerheid de rust in ging: 1-2. Een compliment moet nog gemaakt worden voor rechtsbuiten Wietske van Dijk die met tomeloze inzet de vaak opkomende linksback wist bij te benen en zo een overtalsituatie kon voorkomen.

De tweede helft kenmerkte zich door fysieker spel. Na een aantal rake tikken op wat enkels was de maat vol voor de scheidsrechter. Een flinke overtreding op Jolanda Smit bestrafte hij terecht met de gele kaart. Veel indruk maakte dit duidelijk niet op de speelsters uit Hengelo. Zodra FC Winterswijk in de buurt kwam van de Hengelose goalie schroomden de verdedigsters niet hun benen uit te strekken om hiermee de zaterdagvrouwen te vloeren. In een poging meer druk uit te oefenen op de defensie van Juliana '32 besloot Bert Maaike verder naar voren door te schuiven en achterin op momenten 1 op 1 te spelen. Dit zorgde in aanvallend opzicht voor meer ruimte en meer mogelijkheden, maar zorgde er tegelijkertijd voor dat de verdediging van FC Winterswijk het zwaar kreeg. Ook deze week weer lieten zij gelukkig zien hun energie liever in het voetballen te steken dan in klagen. Christel Sloetjes, net teruggekomen van vakantie, pakte haar rol met verve op en wist zelfs een aantal keer gevaarlijk op te komen. Ook de troef om Wilma Wiggers als een soort hangende rechtsbuiten te laten fungeren pakte goed uit. Vaak stond zij op de juiste plek om ballen te ontvangen en door te spelen.
Uit een onbedachtzaam moment viel de derde goal voor de vrouwen uit Hengelo. Vanuit een counteraanval kwam Juliana '32 met een vrouw meer oplopen. Het schot dat hieruit volgde was onhoudbaar voor de Winterswijkse goalie en zo keek FC Winterswijk tegen een 1-3 achterstand aan. Hoewel deze stand met nog een krappe 20 minuten te spelen voor wanhoop had kunnen zorgen lieten de zaterdagvrouwen zien het hoofd koel te kunnen houden. Nu de achterstand nog groter was, spoorde Bert zijn team aan geconcentreerd te blijven en achterin 1 op 1 te gaan spelen. Met grote inzet wist de Winterswijkse defensie meer rust in haar spel te krijgen en bediende het middenveld. Uit een van deze momenten was het Maaike Gerritsen die Jolanda Smit, dit keer wat ongelukkig, wegstuurde. De bal op haar hakken leek laatstgenoemde echter niet te deren. Met een snelle beweging was ze haar tegenspeelsters te slim af en met de vele slidings in haar achterhoofd loste ze kort hierna een schot op doel. Eén van de supporters langs de zijlijn had duidelijk direct vertrouwen in dit schot en juichte luidkeels. Enkele tellen later gingen ook bij de andere supporters en bij de speelsters de armen de lucht in toen zij zagen dat de bal in de verre hoek verdween.

Helaas kwam de comeback te laat voor FC Winterswijk en wist het te laat haar rust terug te vinden. Ook Juliana '32 wist niet meer te scoren en zo werd 2-3 de eindstand. Hoewel dit opnieuw 0 punten betekent voor de zaterdagvrouwen blijft er vertrouwen en positiviteit. Die 3 punten gaan er komen! Wellicht aanstaande zaterdag (20 september) al wel. Om 14:30 spelen de zaterdagvrouwen dan tegen Achilles vrouwen 1 uit Enschede.

Deel dit bericht