19-09
13-09-2017: FC Winterswijk 11 - Longa '30 6
Afbeelding: Zondag 11

Dit jaar heeft de leiding van FCW 11 het lumineuze idee opgevat om wat beter voorbereid aan de competitie te beginnen. Dit vanwege een desastreus begin in de competitie van afgelopen jaar waardoor een mogelijk kampioenschap misgelopen werd. Bekeren dus.

Als gevolg van ook nog een inschrijving voor het scheidsrechtertoernooi moest de inmiddels 3e bekerwedstrijd verschoven worden naar een woensdagavond. De ene na de andere afmelding stroomde binnen maar toch nog net 13 man op de been gekregen.

Na wat overleg met betrokkenen toch kunnen regelen dat het hoofdveld beschikbaar werd gesteld voor deze oude “vedetten”. Kwartier voor aanvang op het veld waar tegenstander Longa 6 al een halfuur warming up erop had zitten. Bij een andere blik op die gasten bleek de gemiddelde leeftijd net 20 jaar te zijn. Dat beloofd een mooie woensdagavond te worden.

Gelukkig ging het ook nog regenen…. met als gevolg dat de 12 toeschouwers toch maar naar Feijenoord gingen kijken. Foute beslissing.

Na 5 minuten stormloop door Longa de verwachte 0-1 en de gedachten naar een 0-13 waren gerechtvaardigd. Maar toch kwamen de oude(re) spieren langzaam warmgedraaid en kwamen er zelfs wat kansjes. Ruststand, een alleszins meevallende en verrassende 2-3 door een penalty van Koen en (na een fraaie aanval) een intikker van Peter.

Na de rust was de tank vrij snel leeg en na de 2-4 was het gelopen en diverse spelers blij dat het bekeravontuur voorbij was. Nog een halfuur doorakkeren.

Echter door een zeer beheerste goal van Arie werd het “qua scorebord” spannend. Maar op het veld was dat wat anders want over de middellijn kwamen we niet/nauwelijks meer. Robert (formeel gestopt) wilde al helemaal niet meer invallen; “wordt niets” zegt hij.

Maar kwaliteit komt toch boven drijven en de onvermoeibare Koen (is hij ook nog 20?) loopt de 4-4 binnen. En even later beslist hij hoogstpersoonlijk de wedstrijd met een schitterende lob waar de keeper alleen maar naar kon kijken. 5-4 wedstrijd afgelopen. Verbazing en ongeloof alom ook bij de 3 teruggekeerde toeschouwers (namen bij redactie bekend).

De tieners/twintigers van Longa zullen ook wel denken; hoe kunnen we dit verliezen van een stelletje “ouwe zakken” die qua leeftijd (sommigen dan) hun vaders kunnen zijn en na een halfuur bijkans aan het infuus konden (sommigen dan). Lachen.

Grote smet op de uitslag was het uitvallen van ons nieuwe talent Wouter Ubbink met na later bleek een afgescheurde achillespees; sterkte Wouter met je herstel. Echt balen.

Of we door gaan in de beker lijkt vrij zeker. Helaas. Of toch weer niet? Het hoofdveld zal in ieder geval gereserveerd zijn.

Deel dit bericht