16-03
14-03-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - Achilles E. VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk zaterdag vrouwen pakken thuis de volle winst tegen CVV Achilles. Jolanda Smit en Maartje Grevers troffen doel voor de Winterswijkers. Keepster Daisy Vreman hield voor het eerst dit seizoen haar doel schoon (en kreeg hiermee ein-de-lijk de beloofde Talaminibon): 2-0.

De uitwedstrijd tegen CVV Achilles werd na 50 minuten voetballen gestaakt en zo moesten de Winterswijkers voor de winterstop al twee keer naar Enschede afreizen. Gelukkig was dit niet zonder resultaat: op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd stond FC Winterswijk al met 1-5 voor en in het restant wisten ze er nog eens twee doelpunten bij te prikken.
Extra groot was dan ook de teleurstelling toen de vrouwen van CVV Achilles zich enkele weken later niet van hun beste kant lieten zien en niet kwamen opdagen voor de return in Winterswijk: 3 punten in mindering was het antwoord van de KNVB.

In de winterstop leek er het één en ander te zijn veranderd bij Achilles: in de eerste twee wedstrijden pakten zij verrassend 6 punten tegen hoger geklasseerde tegenstanders. Op trainingen werd er door de zaterdag vrouwen al druk gespeculeerd over oud FC Twente speelsters of het aantrekken van andere toptalenten.
Een korte blik op de website van CVV Achilles bracht echter het verlossende antwoord. Een aantal geblesseerde speelsters zijn hersteld, er is nieuwe energie opgedaan en het team is over gegaan op een 4-4-2 formatie.

De eerste helft verliep nog wel wat rommelig. Op momenten werd er goed geprobeerd op te bouwen en werden de twee spitsen van CVV Achilles flink aan de wandel gezet. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd, maar ook aan beide kanten wisten de achterhoede speelsters en keepsters te voorkomen dat er gescoord werd. Evelien Blikman, Lesley te Kortschot, Christel Sloetjes en Maartje Grevers speelden als verdedigend kwartet een prima wedstrijd en raken zichtbaar steeds meer op elkaar ingespeeld. Ook Linda Grevers en Petra Schreurs droegen hun steentje bij door, met name in verdedigend opzicht, met rust de combinatie te zoeken. Dat er toch nauwelijks rust in het spel werd aangebracht, kwam deels doordat FC Winterswijk zich liet meeslepen in de speelwijze van de laatste vrouw van CVV Achilles. Iedere bal die ook maar in haar buurt kwam werd genadeloos hard terug gekanonneerd richting het doel van de Winterswijkers.

De grootste kansen in de eerste helft waren wel voor de vrouwen uit Enschede toen de spits van Achilles op randje 16 meter gebied vrij kon schieten. Haar schot bracht keepster Daisy Vreman echter nauwelijks in moeilijkheden en ook de vrije trap die enkele minuten later genomen werd, verdween naast het doel. Na 45 minuten hard werken en veel lopen gingen beide teams met een brilstand de rust in. In de kleedkamer werd het snel duidelijk: vanuit het middenveld meer aansluiten en druk op die achterste linie van Achilles.

Dit resulteerde in de tweede helft direct in meer en grotere kansen. Maartje Grevers wist als opkomende back haar tegenspeelster vaak tot wanhoop te drijven en ook Christel Sloetjes pakte haar rol als opkomende voorstopper wederom erg goed op. De ingevallen speelsters van de zondag Sharon Groot Jebbink en Sandra Wiggers (wederom ontzettend bedankt!!) doorzagen de speelwijze van Achilles goed en zorgden er dan ook voor dat hun tegenspeelsters nauwelijks meer gevaarlijk werden. Ook uit cornerballen wisten de Winterswijkers voor veel meer gevaar te zorgen. Wietske van Dijk legde de bal uitstekend klaar voor Jolanda Smit die tussen twee man in haar hoofd nog tegen de bal aan wist te krijgen, maar helaas niet genoeg kracht aan haar kopbal kon meegeven. Niet veel later kon Maaike Gerritsen vanuit een cornerbal de punt van haar schoen nog tegen de bal aan krijgen, maar dit keer waren het de Winterswijkers zelf die er per ongeluk voor zorgden dat de bal niet achter de doellijn verdween.

Aan de andere kant had de Winterswijkse defensie de wedstrijd ook prima onder controle. Het gaf nauwelijks kansen weg en anticipeerde goed op de lange passes van CVV Achilles. FC Winterswijk kreeg op de helft van CVV Achilles steeds meer ruimte, maar afstandsschoten van Sharon Groot Jebbink, Maaike Gerritsen en Jolanda Smit misten respectievelijk helaas:
- net ietsje meer geluk
- zowel richting als kracht
- iets meer precisie

Precies op het moment dat bij sommigen een beetje de angst voor een doelpuntloze wedstrijd ontstond wisten de Winterswijkers dan toch de verdiende voorsprong te pakken. Na een uitstekende combinatie die begon bij de achterhoede kwam Jolanda Smit oog in oog met de keepster te staan. Strak en zuiver plaatste zij de bal in de verre hoek, buiten het bereik van de doelvrouw.

Door deze goal ontstond een nog boeiend laatste half uur waarin FC Winterswijk duidelijk de bovenliggende partij was. CVV Achilles zag zich genoodzaakt steeds meer overtredingen te maken. Er werd met gestrekt been ingegleden op enkels en slidings van achteren ingezet (moet ook gezegd worden: lang niet alle speelsters van CVV Achilles stonden achter deze manier van spelen. Er werd door een aantal vrouwen uit Enschede afkeurend gereageerd en zelfs excuses gemaakt op/na een aantal overtredingen van teamgenoten).
Maartje Grevers was onder andere het doelwit en na een flinke charge op haar enkels nam zij op de ultieme manier wraak. Nog geen 5 minuten later speelde zij kinderlijk eenvoudig haar tegenspeelster uit, zette een combinatie op en creëerde hiermee voor haarzelf alle tijd en ruimte om te schieten. Haar schot vloog genadeloos de touwen in, snoerde direct de mond van haar tegenspeelster en bracht FC Winterswijk op een veilige 2-0 voorsprong.

Deze voorsprong zou uiteindelijk ook de eindstand worden en zo pakken de zaterdag vrouwen de eerste 3 punten van het jaar 2015. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Erica op het programma. Er is nog plaats in de bus, dus mocht u zin hebben in een gezellig dagje uit en een mooie pot voetbal, laat het ons dan weten!

Deel dit bericht