16-09
14-09-2014: FC Winterswijk 10 (zon) - Lochuizen 2
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Afgelopen zondag speelde FC Winterswijk 10 zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Lochuizen 2 kwam op bezoek op ons mooie sportcomplex aan de Jaspersweg.
Om kwart voor 12 werd er voor het eerst gefloten door de scheids en bracht FCW 10 de bal aan het rollen. Direct vanaf de aftrap was het duidelijk dat de gasten uit Lochuizen niet voor niks naar Winterswijk waren gekomen. Ze gingen er vol en hard in, dit resulteerde dan ook in een goal voor de gasten. Dankzij dom en slecht verdedigen kreeg de aanvaller van Lochuizen de kans om van 25 meter uit te halen, dit deed hij ook voortreffelijk. Hij schoot de bal stijf in de kruising: 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft was Lochuizen veel beter dan FCW. Tot aan de laatste 5 minuten voor de rust. Iets wat op een redelijke aanval moest lijken werd door verkeerde keuzes en rommelig verdedigen van Lochuizen onmogelijk, totdat de bal op een gegeven vrij voor de voeten van Joey kwam en hij van 5 meter de bal op goal schoot en scoorde: 1-1! Niet veel later de volgende aanval van FCW, dit keer was het een goede aanval over veel schijven. De bal belandde uiteindelijk bij Rick Peters die de bal voor goal slingerde waar Yoerie goed opgesteld stond en de bal fantastisch binnenkopte: 2-1! Zo ging FCW 10 alsnog met een voorsprong de rust in.

In de rust werd er op elkaar gemopperd en gedaan, maar dit had een goed effect. Binnen 2 minuten en 20 seconden stond FCW namelijk op een 4-1 voorsprong. Eerst was het Domi die uit een corner van Rick de 3-1 binnenkopte en vervolgens was het Joey die na goed combineren met Yoerie de bal achter de keeper schoot: 4-1! Met deze redelijk veilige marge ging FCW 10 wat achterover leunen en probeerde met redelijk voetbal op zoek te gaan maar meer doelpunten. Dit lukte niet veel later ook, een mooie en goede aanval werd beloond met een corner. Wederom was Rick de aangever en Domi de doelpuntenmaker: 5-1! Een half uur voor het eind van de wedstrijd besloot Patrick het kunstje van de tegenstander maar eens na te doen. Van 25 meter de bal in de kruising schieten, dit lukte helaas niet helemaal, maar tot een ieders genoegen vloog de bal wel schitterend in de goal: 6-1! Jordi besloot nog een vrije bal op de lat te trappen i.p.v. in de goal, verder had FCW nog een paar speldenprikjes maar het leverde geen doelpunten meer op. Alleen Lochuizen scoorde vlak voor tijd nog de 6-2, maar deze goal was slechts voor de statistieken.

Conclusie, de eerste wedstrijd dankzij een uitstekende tweede helft gewonnen. We staan bovenaan in de competitie. Domi is met z'n doelpunten en uitstekende verdedigen de man of the match! Volgende week spelen we uit in Hengelo, Pax 5 zal dan de tegenstander zijn.

Was getekend,
Joris Kansenmisser

Deel dit bericht