16-09
14-09-2014: Leones 1 - FC Winterswijk 1 (zon)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Vlaggenschip Zondag Mannen 1 boekte in Beneden-Leeuwen met goed spel een 0-3 overwinning tegen Leones.

Nadat de wedstrijd tien minuten later begon omdat er de nodige activiteiten waren om de komst van hoofdsponsor ING te vieren, begon FC Winterswijk sterk. Met de nodige 19-jarigen in de opstelling was de gemiddelde leeftijd van de zwart-gouden slechts 21,3 jaar. Al in de vijfde minuut kwam Kabir Sabotic met een schot. Enkele minuten later zag Ralph van der Burg de keeper iets te ver voor zijn goal staan, zijn poging tot een stift mislukte helaas. Na een goede actie van Kabir kreeg ook Timothy Gernaat een kans. Na een klein kwartier kwam Leones met tien man te staan toen hun aanvoerder de rode kaart kreeg nadat hij de doorgebroken Yeftha Nyamsangya vasthield. De vrije trap van Yeftha ging over het doel. Weer een kwartier later kwam dezelfde Yeftha tot een schot dat door de keeper gekeerd werd tot corner. Deze corner leverde niets op. De Winterswijkers speelden met veel druk en goed en snel combinatiespel. Reden voor de trainer van Leones om een extra verdediger in te brengen ten koste van een middenvelder. De druk van de formatie van trainer Wilco Geerts bleef echter. Na een aanval ‘uit het boekje’ via de voortdurend opkomende linksback Daniël te Winkel kwam er een voorzet van Kabir die door rechterspits Dimitri Dekker vergeten werd in te koppen. Tegen het eind van de eerste helft speelde Ralph van der Burg zichzelf mooi vrij en gaf de bal hoog voor. Zijn als voorzet bedoelde bal zeilde over de keeper in het net: 0-1 voor FC Winterswijk.

We gingen de rust in met een goed gevoel. Verdedigend stond het prima, met een sublieme Kay Redeker, Joost Mulder, Ruut Beijers en de voortdurend opkomende Daniël te Winkel. Keeper Niels Jansen werd vrijwel niet op de proef gesteld.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Na vijf minuten een prachtige aanname van Yeftha, die de bal daarna in een beweging over de keeper, maar helaas ook over de lat tilde. Ook de daaropvolgende volgende minuten bleven er kansen op goals voor Kabir, Mike Leuijerink en Daniël. Na een kwartier in de tweede helft een mooie aanval die leidde tot een goal, maar deze werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na een schot van zo’n twintig meter van Dimitri werd Leones gevaarlijk in de tegenaanval en kwam tot een bal op de paal. In de daaropvolgende tien minuten leek Leones het geloof weer terug te krijgen. Er ontstond een rommelige fase met enkele blessurebehandelingen en een gele kaart. Dimitri Dekker werd in die fase vervangen door Stan Heinen, die na lang blessureleed weer op de weg terug lijkt en speelminuten maakte. De Winterswijkers hernamen daarna het initiatief, en kwamen tot een schot van Kabir dat door de keeper gekeerd werd. De geblesseerde Ralph van der Burg werd vervangen door Jordy Hoogenberg. In de 86e minuut kwam de bevrijdende treffer. Een vrije trap vanaf rechts, door Kabir genomen, werd door Ruut Beijers tegen de touwen gekopt. In de voorlaatste minuut was er nog een goede redding van keeper Niels Jansen, waarna Kabir, na mooi wegdraaien van zijn tegenstander, de bal netjes in de lange hoek krulde.

Een mooie 0-3 overwinning daarmee vandaag. Mooier is echter nog het vertoonde spel. Dat geeft goede moed. Een sterke defensie, een creatieve aanval en een middenveld dat hard werkte, met Mike Leuijerink in een hoofdrol.

Deel dit bericht