15-09
14-09-2019: FC Winterswijk 4 - SV Harfsen 2 (beker)
Afbeelding: Zaterdag4

De Jonge Helden bekeren door

De boodschap gisteren was duidelijk: er moest gewonnen worden. Alleen op die manier werd de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt. Bij een gelijkspel zou directe tegenstander Harfsen aan het langste eind trekken. En gewonnen werd er. Net als vorige week Rekken kreeg nu de volgende 4deklasser een oorwassing.

Harfsen speelde niet eens zo slecht hoor. Het team kwam op mij heel volwassen over. Met verzorgd spel probeerden ze echt te voetballen. Maar het continue, op welke plek op het veld dan ook maar, opgejaagd te worden door de gretige Jonge Helden was te veel van het goede. Binnen tien minuten stond het al 2-0, door treffers van Wessel Lammers en Sebastiaan de Vries. Dat wordt een mooie middag, zal men aan de kant hebben gedacht. Dat werd het uiteindelijk ook, maar die foutjes in de verdediging bij standaardmomenten hè… Die moeten coach De Smidt toch zorgen baren dunkt me. Bij een hoekschop werd niet meegelopen (Daniël van Rienen, red.) met de aanvaller en diens inzet rolde via de rug van een ongelukkige Hans Ebbers over de doellijn: 2-1. Keeper Iron-Jan stond op het verkeerde been. Later viel zelfs ook de 2-2. Een foutje – zeg maar gerust fout – van Daan de Smidt. ‘De zoon van’ speelde vorig week nog een dijk van een wedstrijd, nu liet hij zich voor eigen doel een beetje knullig de bal afnemen. Iron-Jan was weer kansloos.

Volledig onnodig allemaal. Als ze dat nou nog eens leren… Gelukkig bracht Wessel zijn team weer op voorsprong: 3-2. Dat het vervolgens bij rust geen 8-2 stond kan je gerust een mirakel noemen. Een kopbal van Tibor van de Linde werd met kunst- en vliegwerk van de lijn gehaald. Een tweede kopbal van hem spatte op de lat uiteen. Zijn derde poging trof uiteindelijk wel doel, maar de goal werd wegens buitenspel (?) afgekeurd. De grootste kans kreeg Wessel: een strafschop. Maar de spits poeierde de bal op de lat. Alleen Rutger Weekhout liet nog van zich horen. De langbenige ‘Rudy’ slalomde langs alles en iedereen met een wit shirt. Om vervolgens met zijn chocoladebeen ook het keepertje van Harfsen kansloos te laten: 4-2.

Na de ranja – ja, De Jonge Helden drinken ook wel eens wat anders dan bier – werd de voorsprong al gauw verhoogd. Wessel zette een derde streepje achter zijn naam: 5-2. Een hattrick! Altijd mooi. Een vierde treffer werd hem echter ontnomen. De voor de rest prima fluitende arbiter Hijink had buitenspel geconstateerd. Ondanks dat de grensrechter niet had gevlagd. Op zijn minst opmerkelijk te noemen. Het deerde De gretige Jonge Helden niet. Ze bleven doorgaan. Zo schoot Jelmer Timpert maar net naast en redde het keepertje op schoten van Tibor en Sebastiaan. Laatstgenoemde maakte wel het halve dozijn vol: 6-2. Ook Iron-Jan kon zich nog onderscheiden. Met een spectaculaire save ranselde hij een geweldig afstandsschot onder zijn lat vandaan. Tot slot werd hij bij weer een hoekschop net als in de eerste helft opnieuw in de steek gelaten (Jelmer van der Stoep, red.): 6-3. Om moedeloos van te worden.

De Jonge Helden plaatsen zich dus voor de knock-outfase. Goed gedaan. Helaas als enige zaterdagteam van FC Winterswijk. Volgende week de start van de competitie. Ze zijn er klaar voor!

OPeee

Deel dit bericht