24-11
14-11-2015: Blauw Wit '66 VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Zaterdag vrouwen laten opnieuw punten liggen: Blauw Wit ’66 was met 3-2 te sterk. Jolanda Smit en Fleur Grevers waren trefzeker voor FC Winterswijk.

Na de flinke nederlaag een week eerder tegen SVZW VR2 werd er afgelopen week serieus getraind door de spelersploeg van trainer Theo van der Zwet. Aan het eind van de week, op een koude zaterdagochtend, werd er om 11:00 uur afgetrapt tegen Blauw Wit ‘66. Doordat de tenuetas in Winterswijk was achtergebleven speelden de zaterdagvrouwen deze ochtend in geleende shirts van Blauw Wit ’66. Deze gele kledij bracht helaas niet direct veel geluk. Direct waren het de vrouwen uit Holten die het voortouw namen. Vanuit het middenveld zochten zij vaak de lange bal op de snelle buitenspeelsters. FC Winterswijk vergat om tussen het opruimen door de bal rustig van voet naar voet te laten gaan en kreeg geen grip op zowel het natte grasveld als op de wedstrijd. Op wat kleine kansjes na kwamen de zaterdag vrouwen vaak niet veel verder dan iets voorbij de middellijn.

Het was dan ook Blauw Wit ’66 dat de score opende. Vanuit een counter waren zij de Winterswijkse defensie te snel af en schoven zij de bal voorbij inval-keepster Yvet te Selle. Na dit tegendoelpunt veerden de zaterdag vrouwen iets op, maar nog altijd werd er niet goed gevoetbald. Door hard werken ontstonden er kort na elkaar toch 3 grote kansen. De laatste kans resulteerde in een doelpunt. Jolanda Smit kwam na een steekpass volledig vrij voor de keepster en faalde niet. Lang konden de zaterdag vrouwen niet van deze gelijke stand genieten, want het was opnieuw de spits van Blauw Wit ’66 die extra doordrukte en opnieuw een bal in het net wist te schieten: 2-1. De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Het middenveld kon onvoldoende het spel bepalen en was in verdedigend opzicht niet resoluut genoeg op. Dit bracht de defensie van Winterswijk in de problemen waardoor er meer opgeruimd dan opgebouwd moest worden. Een compliment moet nog gemaakt worden voor rechtsbuiten Wietske van Dijk die met tomeloze inzet de vaak opkomende back wist bij te benen en zo een overtalsituatie kon voorkomen.

In de rust gaf trainer Theo van der Zwet zijn ploeg de opdracht om op het middenveld veel sterker en nadrukkelijker aanwezig te zijn. Maaike Gerritsen kreeg de taak de mid-mid van de tegenstander uit te schakelen met de gedachte dat hiermee veel aanvallen van Blauw Wit ’66 in de kiem gesmoord konden worden.

Er werd in de tweede helft direct geconcentreerder en met grote inzet gevoetbald. In de duels lieten de Winterswijkers zich niet langer verrassen maar wisten vaak juist ballen te veroveren. Op het middenveld kregen de zaterdagvrouwen inderdaad meer grip, maar nog altijd kwam het nauwelijks aan goed voetballen toe. Grote domper was het korte moment van onscherpte aan Winterswijkse zijde waaruit Blauw Wit ’66 opnieuw kon scoren. Hoewel FC Winterswijk voorin nog kansen creëerde en goed de verdediging onder druk zette stuitten ze keer op keer op een verdedigster of op de keepster. Met nog 10 minuten op de klok bracht Fleur Grevers weer hoop in de wedstrijd door toch nog te scoren. Een hard schot in de verre hoek bracht de zaterdag vrouwen weer dichterbij: 3-2. Helaas lukte het de Winterswijkers niet om er nog een doelpunt bij te prikken en zo eindigde deze wedstrijd opnieuw in een flinke domper en duur puntverlies.

Hard gewerkt, daar lag het niet aan, maar goed was het allerminst. Tot slot nog wel: Yvet bedankt voor je tomeloze inzet en prima reddingen!

Deel dit bericht