16-11
14-11-2015: FC Eibergen D3 - FC Winterswijk D3
Afbeelding: DSC_321; Trotse kampioenen!

FC Winterswijk D3 in een bloedstollend duel KAMPIOEN !!!!!!!!!!

In de auto’s was het ongekend stil, in de kleedkamer voor de warming-up stonden de koppies strak gespannen. Het was duidelijk, de jongens waren niet alleen zenuwachtig, maar ook gefocust om deze Kampioenswedstrijd te winnen !!!!!
De warming-up was scherp en heel langzaam kwamen ook alle trainers, ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes richting het veld (aanhang bedankt!).

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zouden worden. Mede door het negatieve gedrag van de grensrechter uit Eibergen, vooral zijn reacties op de prima fluitende jeugdige scheidsrechter waren belachelijk. Gelukkig lieten onze mannen zich niet van de wijs brengen en heel langzaam kregen we de wedstrijd in handen.

Achterin stond het weer als een huis, met goalie Mark en verdedigers Mathijs H, Bram, Milan en Mathijs A, waardoor we als team steeds meer op de helft van de tegenstander kwamen te spelen. Dit resulteerde ook in enkele mooie kansen maar de bal ging op de paal of net naast. In de 16e minuut was het RAAK!!! Uit een prima indraaiende corner van Maurice was het Noah die voor de 8e keer dit seizoen op de goeie plek stond en de meer dan terechte 0-1 erin schoot. Daarna gingen wij alleen maar beter voetballen en was het één van onze uitblinkers Maurice die de bal heerlijk klaarlegde op zijn linkerpootje en de bal vanaf 20 meter snoeihard binnenschoot !!!!!

Deze vreugde was niet van lange duur, want door een kleine misverstandje was het ineens de goeie spits van FC Eibergen die de bal op een slimme manier langs Mark schoot en dus vlak voor rust de 1-2 maakte. Dit was even een domper aangezien FC Eibergen nog geen echte uitgespeelde kans had gehad. Op naar de ranja om de boel weer recht te zetten!!

In de rust alles rustig besproken, het was duidelijk, wij zijn beter!  Maar we hadden alleen meer voor moeten staan, dus……………….

Na de rust stonden er 2 teams die echt wilden winnen!! De wedstrijd was nog maar net begonnen en het was wederom de spits van FC Eibergen die een halfhoge bal prima aannam en direct schoot. Deze heerlijke boogbal was ook voor Mark veel te hoog waardoor we na 2 minuten spelen in de 2e helft op 2-2 stonden.
En nu kwam het belangrijkste punt uit de wedstrijd, je staat 0-2 voor, binnen een paar minuten staat het 2-2, kampioenswedstrijd, net een goal tegen, veel publiek, een rare grensrechter, en de spanning was om te snijden. Wat doe je dan als team?????? Ga je met de kop naar beneden kijken en je medespelers uitschelden OF!!!! Je zet met zijn allen de schouders eronder, kin omhoog en vecht voor iedere bal en geef elkaar complimenten!   En dat laatste gebeurde!!!!!!

Vanaf deze minuut was de wedstrijd voor FC Winterswijk D3, De Kampioenen!!!!!!
Alle duels werden weer gewonnen en we gingen elkaar weer in de voeten aanspelen waardoor we dus weer aan het voetballen kwamen, wat ons sterkste punt is! Via het middenveld pakten we het spel weer op. Maurice, Noah en Floris lieten zien hoe je in het heetst van de strijd moet voetballen, SIMPEL!!! De bal ging weer heerlijk van voet tot voet. We kregen ook steeds meer kansen en vooral onze cornerballen waren levensgevaarlijk, maar iedere keer zat er een been tussen of stond de paal in de weg of schoot Jeroen rakelings naast of raakte Sem de bal net niet goed genoeg. Maar je weet het: als jezelf niet scoort moet je oppassen tegen een counter ploeg als FC Eibergen. Maar gelukkig waren het onze topverdedigers Mathijs A en Mathijs H die tot 2x toe een counter konden voorkomen door (zoals de hele wedstrijd) prima te verdedigen. Onze andere middenvelder Sem de V ging in de spits voetballen en Sem W kwam op de linksbuiten positie, dit pakte goed uit!
Na een prachtige individuele actie van Sem de V kwam hij oog in oog met de keeper van FC Eibergen, ook deze werd prima omspeeld waarna Sem de bal keurig in het doel schoot: 2-3. Het dak ging eraf, alle spelers (inclusief de 5 wissels) sprongen op elkaar om dit mooie doelpunt te vieren.

De jongens wilden meer en gingen direct weer jagen op de bal. En weer via goed voetbal van Maarten, Sem W en Sem de V kregen we prima kansen maar bleef het spannend. Tot de 51e minuut, toen Cas de bal kreeg. Hij nam hem prima aan en legde hem op zijn sterke rechterbeen en schoot de bal vanaf punt 16 meter (rechterkant) diagonaal in de linkerbovenhoek: 2-4. Wederom een orkaan van geluk stroomde er door de jongens, maar ook het meegereisde publiek omhelsde elkaar, kuste elkaar, trainers Bram, Ruben en Rutger liepen de polonaise en De Opa’s stonden met trotse tranen in hun ogen naar hun kleinzonen te kijken………….mooi!

Toch was de wedstrijd nog niet gewonnen want FC Eibergen gaf niet op. Via hun sterke en grote linkerspits waren ze nog een enkele keer gevaarlijk, maar gelukkig had Mark nog een heerlijke redding en was Jonathan meedogenloos in de duels met zijn veel grotere tegenstander!!
In de 56e minuut kwam een einde aan die spanning toen wederom Sem de V met een heerlijke actie de verdediging uitspeelde en de bal bekeken langs de keeper schoot: 2-5. Toen eindelijk het verlossende fluitje kwam kon het feestje beginnen, kinderchampagne en Party Poppers knalden door de lucht en natuurlijk de gebruikelijke Kampioensfoto mag nooit ontbreken.

In de kleedkamer dansten de jongens met de kleren nog aan onder de douche, op de muziek van Queen (WE ARE THE CHAMPIONS) ……………… Maar ook KAMPIOENEN, KAMPIOENEN en het altijd leuke  BIER EN TIE…  werden niet overgeslagen.

Bij aankomst op het Mooiste Sportcomplex van Nederland werden de jongens door iedereen gefeliciteerd en konden ze genieten van hun welverdiende patatje. Na mooie woorden van Martijn Wolters en het persoonlijk feliciteren naar de jongens toe was het woord aan de coach Frank. Nadat hij grensrechter Jeroen, trainers Ruben, Rutger, Bram en Daniël had bedankt voor hun enorme inzet was het team aan de beurt. Alle jongens kregen een wel terechte positieve beoordeling, onderstaand een korte samenvatting:

Verdediging:
Mark: scherpe lijnkeeper, staat er op de belangrijke momenten.
Jonathan: meedogenloos in duels en een prachtige sliding
Bram: de verrassing, heerlijke trap en kan enorm goed inschuiven
Mathijs H: wint bijna alle 1-op-1 duels, technisch sterk aan de bal
Floris: heeft bijna nooit balverlies en een mooie traptechniek
Mathijs A: slimme voetballer, en een heerlijke baltechniek
Tom: kan messcherp verdedigen en is gevaarlijk bij alle cornerballen

Middenveld:
Sem de V: rust op het middenveld, met een fantastisch schot
Milan: ziet het spelletje en een prachtige baltechniek
Maurice: drive om duels te winnen en ziet het spelletje
Noah: echte winnaar en staat altijd op de goede plek

Aanvallers:
Maarten: scoort makkelijk en sterk in 1-op-1 duel
Max: snelle buitenspeler die simpel kan voetballen
Sem W: mooie technische voetballer, goeie pingelaar
Cas: goed schot en een heerlijke voorzet in de benen
Jeroen: kan vanuit het niets scoren, goede 1-op-1 actie

Na alle mooie woorden en bedankjes bleven de jongens nog even lekker voetballen bij FCW en konden de ouders thuis alvast genieten van alle foto’s en filmpjes op de App en/of Facebook.

Mannen van D3, nog 2 wedstrijden winnen en dan zijn jullie echt de ongeslagen Kampioenen. En na de winterstop wacht er nog iets moois, want jullie zitten ook nog bij de laatste 8 van Oost Nederland in de Beker!!!!!

SUCCES en vooral, heel veel PLEZIERRRRRRRRR!!!!!

DSC_0313; en de confetti de lucht in gaat. klein
Deel dit bericht