14-11
14-11-2015: FC Winterswijk E7 - Erix E1
Afbeelding: E7 seizoen 2015-2016

De verwachte zuidwester en het pluutje waren vanmorgen niet nodig. Gelukkig maar. Wel trok het aan de kant een beetje koud op. Maar daar hadden de mannetjes van E7 binnen de lijnen geen last van. Zij streden voor de volle winst. Vorige week ging het tegen Bon. Boys E8 nog jammerlijk mis (7-3 verlies). Dus om de aansluiting met de top niet te verliezen, moest er vandaag wel gewonnen worden. Een pittige opgave, want de tegenstander was koploper Erix E1.

Na wat gesnuffel over en weer, begonnen de mannetjes direct goed. Uit een prima steekpass van Twan opende Rick met een vlammend schot de score: 1-0. Tjonge, wat heeft dat ventje een linker! Maar de blauwwit gestreepte knaapjes uit Lievelde reageerden direct. En in een mum van tijd stonden de mannetjes al weer achter: 1-2. Dat was niet nodig jongens. Net niet alert genoeg achterin. Toch waren ze helemaal niet de mindere hoor. Ook kregen ze – net als vorige week – weer genoeg kansen. Zo raakte Rick tot twee keer toe de paal. Een derde poging van hem was uiteindelijk vlak voor de ranja wel raak: 2-2.

Na eventjes op de billetjes te hebben gezeten, ging het weer verder. Maar al snel werd duidelijk waarom de gasten bovenaan staan. Ze werden sterker en sterker. Renzo, Sybren, Take, Vigo… Ze liepen zich de benen uit het lijf. Allemaal vochten ze als leeuwen. Ook de van FC Trias voor drie miljoen euro overgenomen keeper David keerde keer op keer een inzet van de sterke spitsen. Ja, het kost wat, maar dan heb je ook wat. Puik gekeept hoor David! Helaas was hij kansloos bij een prachtige kopbal en twee afstandsschoten: 2-5. Dat was de nekslag voor de mannetjes van E7. Ze probeerden het nog wel hoor. Onder luide aanmoedigingen van de moeders aan de zijlijn. Tjonge… Menig marktkoopman zou er eentje in zijn kraam willen hebben! Maar het hielp niet. Spits Sem had voorin niet het nodige geluk. En Rick is op rechts lang niet zo gevaarlijk als op links. Toch kon er nog gejuicht worden. Nadat Jazeah met een kanonschot het alluuluuminium boven het kleine keepertje had geraakt, zorgde Rick in de rebound beheerst voor de eindstand: 3-5.

Goed geknokt jongens! Jullie waren zeker niet minder. Net even wat ongelukkiger misschien. Geeft niks. Volgende week de derby tegen FC Trias. Ik zeg: WINNEN!

OPeee

Deel dit bericht