16-12
14-12-2014: FC Winterswijk 7 (zon) - Longa '30 7
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Eerste seizoenshelft eindigt met (anticli)Max

Een geboorte, vakantie in Mali, griep, werk, een verslaper en tal van blessures, ook last minute, zorgden ervoor dat FC Winterswijk 7 deze zondagmorgen met welgeteld 10 eigen mensen op Jaspers aanwezig was. Gelukkig bleken twee clubgenoten bereid om ons te helpen: Max en Yannick. En dat bleek geen slechte keuze.

Frustrerend was het wel. Een ontmoeting met titelkandidaat Longa '30 is niet een wedstrijd die FCW 7 zomaar zou winnen. Tel daarbij het grote aantal afwezigen, de kou en de keeperstalenten van Mick (maar top dat je er stond) op en je weet dat het een lastige ochtend gaat worden. Maar daar was in met name de eerste helft niets van te merken. Nog voordat de tegenstander het slaapzand uit de ogen had gewreven en de bal had aangeraakt, had gastspeler Max de goal al in het netje geprikt. De wedstrijd was toen grofweg 10 seconden oud.
Lang kon FC Winterswijk 7 niet genieten van de voorsprong, iets dat deze morgen maar liefst vier maal het geval zou zijn. De manier waarop de oranje brigade haar vier gelijkmakers tegen het net werkte, was bijzonder fraai te noemen. Bij de 1-1 was er een assist zoals Bergkamp dat in zijn beste dagen deed, op een iets ander niveau, dat dan wel.
FC Winterswijk kwam daarna weer voor via Max, maar een poeier van een meter of 25 zorgde daarna voor de 2-2. FC Winterswijk kwam weer voor, ditmaal via Remke, en Longa '30 kwam weer gelijk. Na 25 minuten was het 3-3 en wonderbaarlijk genoeg was dit ook de ruststand.

Na rust kwam FC Winterswijk weer op voorsprong, toen er Maximaal werd geprofiteerd van zwak verdedigen: 4-3. Ditmaal duurde het een kwartier voordat Longa '30 op gelijke hoogte kwam. De accu was leeg bij de thuisploeg en de fysieke gesteldheid van velen werd er ook niet beter op. Longa '30 wist dus nog uit te lopen tot 4-6, mede door twee ‘kakkerlakjes’. Een echte anticlimax. Gezien het spelbeeld een terechte en logische nederlaag van een jong, technisch vaardig elftal. FC Winterswijk was vandaag niet bij machte om veel te creëren, de winterstop komt als geroepen. Hopelijk treffen we dit team de volgende keer met een volledige en fitte selectie, dan zijn er zeker kansen.

FC Winterswijk 7 dankt Max en Yannick, net zoals hun teams FCW Za3 en FCW Zo5, voor hun beschikbaarheid. Daarnaast was er in de kou ook weer de warme steun van onze supporters, al was 80% daarvan zelf speler, maar dat terzijde…
Iedereen een fijne winterstop gewenst, die komende donderdag vanaf 19u zal worden ingeluid in de kantine.

Deel dit bericht