15-12
14-12-2019: Be Quick Z. 3 - FC Winterswijk 4 (beker)
5712

De Jonge Helden strijdend ten onder in bekertoernooi

“It’s Over”, zong frontman en bassist Mark King van Level 42 ooit eens. Wel, dat geldt ook voor De Jonge Helden. Hun bekeravontuur is nu echt voorbij. De naam van FC Winterswijk Zaterdag 4 zal bij de volgende loting niet uit de glazen kom komen. Ik zeg het met een katerig gevoel, want het veldspel was helemaal niet slecht. En zeker een uur lang waren de onzen in Zutphen tegen het in de competitie een klasse hoger opererende Be Quick de betere. Maar ja, die bal wilde er verdorie maar niet in.

Door de afwezigheid van zeven kneuzen en drie werkslaven moest coach De Smidt noodgedwongen een beroep doen op vier extra invalkrachten. Zo stonden Gerjo Wiggers en Hans Ebbers (beiden Zat. 5) in de basis en vielen Max van Turnhout (Zat. 2) en Bas Keuper (Zat. 5) later in. Ze bleken allerminst een verzwakking. Het hele team speelde gisteren trouwens goed. Met uitzondering dan van de eerste 20 minuten. Toen was de druk van Be Quick een beetje te hoog. Al binnen vijf minuten doken de blauwwitten twee keer voor doelman Gerjo op. De vervanger van Iron-Jan Nieuwenhuis maakte zaterdag echter geen fouten. Hij stopte zelfs een strafschop. Dat zijn de echten hè!

Toch stond het na een kwartier wel 2-0. Zoals gezegd, de thuisploeg klapte er flink op en daar hadden De Jonge Helden geen pasklaar antwoord op. Pas halverwege de eerste helft ging de storm liggen en nam men de wedstrijd over. Meerdere keren werd ook het Zutphense doel onder vuur genomen, maar evenzo vaak veroorzaakte het een ‘oooh’, een ‘aaah’ of een ‘oeiii’ in de Winterswijkse dug-out. Eén aanval over meerdere schijven had vlak voor rust wel een doelpunt verdiend. Jammer genoeg schoot de uiteindelijke schutter Teun Koldeweij de bal via de keeper over.

Opgewarmd door de welkome thee trok men in de tweede helft die aanvallende lijn door. Trouwens, ook toen pas nadat een speler van Be Quick uit een hoekschop volledig vrijstaand naast had gekopt. LEREN ZE HET DAN NOOIT?! Maar goed… Daarna was het dus alleen maar FC Winterswijk, FC Winterswijk en nog eens FC Winterswijk. Met heel behoorlijk veldspel. Waarin de ruimtes goed werden gezocht. En gevonden. Ook met een flinke dosis inzet. Bij iedereen. Niks op aan te merken. Alleen het afronden. Dat wilde maar niet lukken. Pogingen van Wessel Lammers, Steven Thangathurai, Tibor van de Linde, Max van Turnhout, ook Sebastiaan de Vries wel een keer of vier… Ze gingen er allemaal niet in. Moet wel gezegd, die sluitpost van Be Quick, dat was me er eentje hoor. Als het binnen de palen was,  hield hij echt alles tegen. Zelfs bij een magnifieke hakbal van Bas Keuper kreeg hij er een voetje achter. Die heeft zijn ploeg naar de volgende ronde gewerkt. Dat het in de slotminuut bij een uitval ook nog 3-0 werd, is alleen voor de statistieken relevant.

Jammer, maar helaas. Uitgeschakeld. Maar een groot applaus voor het voetbal hoor. De Jonge Helden hebben de afgelopen periode wel aangetoond dat ze het niveau aankunnen. En ik denk nog wel meer ook. Er zit nog groei in dit team. Wat betreft die doelpunten… Die bewaren ze maar voor in de competitie. In februari mogen ze weer. Nu eerst de winterstop. Even anderhalve maand rust. Een fijne jaarwisseling!

OPeee

Deel dit bericht