15-04
15-04-2017: AD '69 JO9-2 - FC Winterswijk JO9-9
Afbeelding: JO9-9

Talentjes blijven zegereeks voortzetten

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen AD '69 op hjet programma. Qua stand op de ranglijst moest het mogelijk zijn deze pot te winnen, maar AD '69 had wel knap een punt gepakt tegen FC Winterswijk JO9-7. Van onderschatting kon dus absoluut geen sprake zijn ....

Keano werd de eerste helft in het doel geposteerd, en Lenn mocht als aanvoerder de toss doen. Deze ging echter verloren, en dat is meestal geen goed voorteken. De eerste vijf minuten waren de Talentjes traditiegetrouw onder de indruk van de fysiek sterkere tegenstanders. Er werd te afwachtend gespeeld, en de duels werden iet aangegaan of verloren. De 1-0 voor AD '69 was dan ook logisch en terecht. Het was trouwens ook het signaal voor de Talentjes om een tandje bij te schakelen. Steeds vaker werd de combinatie gezocht en er werd nu werd gestreden om de bal te veroveren. In een paar minuten werd het wedstrijdbeeld volledig omgedraaid. Rens bracht de ommekeer ook in de stand tot uitdrukking. Na een duel gaf Jim de bal keurig in de loop van Rens mee, waarna de bal in de lange hoek verdween: 1-1. Vlak daarna zorgde Joshua met een poeier in diezelfde lange hoek zelfs voor een voorsprong: 1-2.

De Talentjes waren nu helemaal los! Prachtige passes werden afgewisseld met fantastisch combinatiespel. Uit een van die combinatie ontstond het volgende doelpunt. Efraïm, Joshua, Lenn en Mats wisten elkaar prima te vinden, en Mats had vervolgens een uitstekende voorzet in huis. Joshua promoveerde deze super-aanval tot doelpunt: 1-3. Nog voor de rust werd de marge naar drie doelpunten getild. Guus pakte de bal af van zijn directe tegenstander en wist met een prima pass Lenn te bereiken. Die draaide keurig weg bij zijn man en schoot binnen: 1-4.

In de tweede helft trok Lenn het keepersshirt en de handschoenen aan, en bleef Guus langs de kant omdat hij last van zijn arm had. De Talentjes gingen de tweede helft vrolijk verder met het uitstekende spel van de eerste helft. Keano kreeg de mogelijkheid om te schieten, maar hij zag dat Jim er nog beter voor stond en speelde dus keurig af. Jim rondde vervolgens prima af: 1-5. Even later wist Jim opnieuw het net te vinden, ditmaal na een combinatie met Rens: 1-6.

Toen daarna een doelpoging werd afgeslagen kwam de bal voor de voeten van Jim. Zijn hoge schot was de keeper te machtig, waardoor Jim zijn hattrick voltooide: 1-7. En de koek was nog niet op, want kort daarna slalomde Rens uitstekend door de Aaltense verdediging en schoot hij tussen de benen van de keeper door binnen: 1-8. En ook Keano pakte zijn doelpuntje nog mee. Nadat de sterk spelende Thom een bal onderschepte en Keano inspeelde wist deze de eindstand op 1-9 te brengen.

Natuurlijk werd de wedstrijd ook deze week afgesloten met een strafschoppenserie. De scheidsrechter had besloten dat de pingels van een 11,63 meter genomen moesten worden, en dat was te merken bij de uitvoering. AD '69 wist maar één strafschop te benutten, de rest werd gestopt door Lenn of ging naast. De Talentjes hadden ook moeite met de afstand. Achtereenvolgens misten Guus, Rens, Efraïm (alledrie gestopt), Mats (naast), Keano (gestopt) en Jim (lat).  Joshua, Thom en Lenn schoten daarna goed raak, dus ook hier werd FC Winterswijk winnaar.

Conclusie: een dikverdiende overwinning, tot stand gekomen door prima veldspel. Blijf lekker doorgaan met dit samenspelen, boys!!
 

Deel dit bericht