16-09
15-09-2018: FC Winterswijk 4 - HSC '21 5 (beker)
Afbeelding: Zaterdag 4

Vorig seizoen kwamen ze in het bekertoernooi nog best ver. Pas in de kwartfinale werden de Jonge Helden door de latere kampioen Zuid Eschmarke 2 uitgeschakeld. Volkomen onverdiend. De trouwe volgers kunnen zich dat vast nog wel herinneren. Die dinsdagavondwedstrijd, op ons hoofdveld. Zuur was het. Nu viel het doek al in de eerste ronde. Een sterk en stug verdedigend HSC ’21 trok gisterenmiddag met 1-2 aan het langste eind. Weliswaar is er nog een miniem kansje om alsnog door te gaan. Maar dan moet AZSV de inhaalwedstrijd tegen HSC ’21 winnen. Nou, dat gaat niet gebeuren denk ik. Nederland wordt nog eerder wereldkampioen.

Toch hadden de Jonge Helden de volle 90 minuten bekijkend een licht overwicht. Ze hadden meer balbezit en meer de blik naar voren gericht. De eerste kansjes waren dan ook voor hen. Zo kopte Jelle Krooshof uit een hoekschop in de handen van de keeper. Kroos droeg de aanvoerdersband, ter vervanging van Jelle Groen. Hij werd disciplinair gestraft met een plekje op de bank, na zijn ‘verslaapfeestje’ van vorige week. Ook een afstandsschot van Rutger Weekhout was een prooi voor de keeper. En uit een strakke voorzet van de mee opgekomen rechtsback Stan Korten, kopte Tibor van de Linde op de lat. Maar om die spaarzame kansjes te creëren, moest er wel geknokt worden. Want de bezoekers uit Haaksbergen waren voetballend zeker niet de mindere. En ook op het fysieke vlak stonden ze hun mannetje. Het werd dan ook een pot met veel strijd en felle duels. Maar wel fair. Mooi om naar te kijken.

Na 35 minuten volgde de eerste kans voor HSC’ 21. Het schot ging ruim over. Maar even later was het wel raak. Een zeldzaam foutje van keeper Iron-Jan Nieuwenhuis. Zijn uittrap belandde direct in de voeten van een speler. Op zich prima, maar laat die nou net een groen shirt en een witte broek dragen. Balletje breed en BOEM: 0-1. Tjonge jonge… Dat juist hij… De meest fanatieke Jonge Held (48) van allemaal! Wat die allemaal niet roept daar op zijn lijntje. Die zal slecht geslapen hebben zeg.

Geen man over boord natuurlijk. Na de thee was er nog genoeg tijd om het recht te zetten. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. De bezoekers bleven opvallend goed overeind. Er kwamen wel mogelijkheden hoor. Maar die eindpass hè, die kwam steeds niet aan. En ook de rushes van Tibor van de Linde en Sebastiaan de Vries werden op het laatst vaak onderbroken. Zat er weer net een groene kous tussen. Toch wist Sebastiaan tien minuten voor tijd met een halfvolley knap de verdiende gelijkmaker te scoren: 1-1. Dat was nog niet zo eenvoudig. Als je hem vol raakt, gaat-ie hoog over het vangnet heen. Maar vlak voor tijd ging het alsnog fout. Een hoge voorzet kon in eerste instantie door Roy Oonk nog worden weggekopt. Maar de afvallende bal was vervolgens voor de sterke spits van HSC ’21. In één tijd knalde hij het leder hard en laag achter een kansloze Iron-Jan: 1-2.

Geen loon naar werken dus. En een groot rood kruis door de bekeraspiraties van de Jonge Helden. Jammer. Maar zo gaat dat in het leven. Met vallen en opstaan word je groot. Nu dan maar alle pijlen op de volgende week startende competitie richten. Nog 22 wedstrijden er volle bak tegenaan. En daarna met de platte kar door Winterswijk! Gaat goed komen. Ik heb er alle vertrouwen in.

OPeee

Deel dit bericht