19-10
15-10-2016: Enter Vooruit VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1

Op zaterdag 15 oktober speelde FC Winterswijk VR1 de uitwedstrijd tegen Enter Vooruit VR1.

Ondanks dat Theo van der Zwet zijn ploeg aanspoorde direct fel te beginnen en in een hoog tempo de bal rond te spelen werd er de gehele eerste helft ondermaats gepresteerd. FC Winterswijk speelde slordig, traag en maakte nauwelijks gebruik van de ruimte en tijd die het kreeg. De speelsters kregen geen grip op het gladde veld en hiermee ook niet op de wedstrijd.
Enter Vooruit kon lange tijd weinig terug doen, maar wist de keren dat ze eruit kwamen wel voor spanning te zorgen. Keepster Daisy Vreman moest één keer ver uit haar doel komen om een steekpass te onderscheppen en kon na wat geworstel de bal uiteindelijk toch nog wegwerken. FC Winterswijk bleef proberen en kwam steeds dichterbij een doelpunt. Een bekeken pass van Heleen Floors op Anchell van Workum bracht laatstgenoemde vrij voor het doel. De keepster wist echter met een goede reflex toch haar doel nog schoon te houden. Ook op de afstandsschoten van Ilse Wiggers had de keepster een antwoord, maar na een steekpass van Maaike Tetelepta was het Jolanda Smit die de keepster toch te slim af was en vlak voor rust haar ploeg op een voorsprong bracht.

In de rust was er 1 ding waar iedereen het wel over eens was: het moest beter, veel beter. In de 2e helft werden MO17 junioren Sanne Posthuma en Allyce Pluim ingebracht. Beiden speelden direct goed mee en wij willen hen, net als MO17 junior Lisan Grevers, die al vanaf de eerste helft meespeelde, dan ook heel erg bedanken voor het meedoen! Zonder jullie was het niet gelukt.

Vanaf de aftrap waren de zwarthemden direct scherper. Waar het in de eerste helft aan snelheid ontbrak zetten de Winterswijkers de tegenstander nu wel direct onder druk. De achterhoede en het middenveld wonnen vrijwel alle duels en speelden nauwkeurig en snel samen. De voorhoede was goed aanspeelbaar en maakte het de Enterse defensie geregeld moeilijk. Het tweede doelpunt kwam echter van een verdedigster. Maxime Klein Langenhorst kwam in de eerste helft ook al een paar keer goed oplopen en zag ook nu hoe vrij de weg naar het doel was. Een korte rush en enkele passeerbewegingen later kon Maxime net buiten het 16 meter gebied uithalen en zag ze hoe haar schot via de binnenkant van de paal het doel in vloog. 
Dit was het extra zetje dat de Winterswijkers nodig hadden want slechts 5 minuten later was het opnieuw raak. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen gemist, behalve door Anchell van Workum die goed vrij was gekomen bij de 2e paal en de bal daar nog net met de buitenkant van haar voet kon binnenschieten: 0-3. 

Kort na dit doelpunt was het weer de beurt aan de jarige Jolanda Smit. Miranda Hengeveld moedigde Jolanda ’s ochtends in de groepsapp aan om zichzelf te belonen met “een doelpunt.. of twee”. En zo geschiedde: Laureen Aalbers veroverde op het middenveld sterk de bal, waarna Maaike Tetelepta Jolanda Smit de ruimte in kon sturen. In het duel met haar tegenspeelster bleek Jolanda de sterkste, waarna ze ook de keepster verschalkte door de bal rechts onderin het doel te laten verdwijnen.
In slechts 10 minuten tijd beslisten de Winterswijkers dus de wedstrijd door te doen wat ze al veel eerder hadden moeten doen: het tempo opvoeren. Enter Vooruit raakte vermoeid en zo kon ook Ilse Wiggers nog een doelpunt achter haar naam schrijven. Een ingooi van Maxime Klein Langenhorst aan de linkerkant, kwam via Anchell van Workum en Maaike Tetelepta uit bij rechtsbuiten Ilse Wiggers die beheerst afrondde.
Enter Vooruit kreeg meer kansen dan in de eerste helft maar de Winterswijkse defensie stond goed. Emma Kraan had het zwaar tegen haar fysiek sterke tegenstander, maar hield prima stand ondersteund door Sharon Groot Jebbink. Met nog een kwartier te spelen wisten de vrouwen uit Enter toch nog tot scoren te komen. Een wat paniekerige wegwerkpoging van de Enterse achterhoede kwam net achter de Winterswijkse verdediging waarna de spits met een ferm schot de bal het doel in kreeg. Na 90 minuten spelen floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd om snel te vergeten, maar wel de 3e overwinning op rij voor de Winterswijkers. Op dinsdag 25 oktober wordt er weer gevoetbald. Dan spelen we thuis om 20.15 uur een bekerwedstrijd tegen Keijenburgse boys VR1.

Deel dit bericht