17-10
15-10-2016: FC Winterswijk 4 (zat) - DZSV 5
Afbeelding: Zaterdag 4

Over de herfst en een paar zonnestraaltjes

Gisterenmiddag op Sportpark Jaspers deed de herfst dan eindelijk zijn intree. Het was een druilerige bedoeling. De motregen kwam onophoudelijk naar beneden. Alsof de weergoden al het in de afgelopen weken opgespaarde nat nu opeens loslieten. Brrr… De jonge helden pasten zich overigens prima aan. Ook binnen de lijnen miezerde het. Het regende slechte passes, onnauwkeurige balaannames of balletjes onder de voet door, veel te lage vangnetten… En nee, de ballen waren echt niet te licht! Tuurlijk, er was een 100% inzet. Daarvoor gaan de duimen omhoog. Ook het combinatiespel liep nog niet eens zo slecht. Maar eerlijk is eerlijk, dat liet de gasten uit Dinxperlo ook toe. Die deden hun plek op de ranglijst eer aan en waren echt heel zwak. Misschien toch ongemerkt sprake van onderschatting? Tegen Haaksbergen 4, FC Winterswijk 5, Grolse Boys 2 of FC Eibergen 3 kom je daar niet mee weg. Nee, het was niet best. Ik houd mijn hart vast. Want het moet nog winter worden.

Waren er dan helemaal geen ‘zonnestraaltjes’? Jawel hoor. In de eerste helft was dat de afronding van Melvin Wiggers. Ik hoor de trouwe volger denken: Melvin Wiggers? Wie is dat nu weer? Melvin was één van de vier invallers gisteren. Samen met Loek den Hartog, Justin Pierik en Patrick Lensink. Door personele problemen genoodzaakt mee te spelen. Ook had Geert te Hofsté zich bereid gevonden de vlag over te nemen van Henk Redeker. TOP mannen! Dat is in het clubbelang denken! Maar om op Melvin terug te keren, met een slimme loopactie tussen de linies door speelde hij zich goed vrij. En met buitenkantje links lobde hij de bal fraai over de uitgekomen keeper in het doel: 1-0. De mooiste treffer van de middag, zo zou later blijken. Ook raakte Ruben Obbink nog een keer de paal.

Na rust ging binnen tien minuten de wedstrijd al op slot. Allereerst slalomde Berend Lammers op links tussen een aantal blauwwit gestreepte ‘palen’ door. Zijn afgemeten voorzet werd eerst nog door Bart de Jong gemist. Vader Tjeerd vrat uit ergernis bijna z’n plu op en broertje Bram schaterde het uit. Hilarisch! Ruben Obbink behandelde vervolgens de doorgeschoten bal wat beter: 2-0.

Kort daarna kwam het hoogtepunt van Daniël van Rienen. De aanvaller stond al weer een tijdje droog. Iets waar hij op vrijdagavond en tijdens de derde helft nooit zo’n moeite mee heeft trouwens. Daniël pikte de bal rond de elfmeterstip met zijn rug naar het doel op, draaide van een paar tegenspelers weg en schoot laag binnen: 3-0. Prima! Een echt Gerd Müller moment. Voor de ouderen onder ons, nog steeds een nachtmerrie! Voor de jongeren, zie YouTube.

Ook nog noemenswaardig was de redding halverwege de tweede helft van keeper Tim Overbeek. Hij tikte een afstandsschot van ‘Dik Trom’ net onder de lat weg. Best lastig lijkt me, als je een 85 minuten niets te doen hebt en er dan opeens een bal op je af komt. DZSV was verder nooit gevaarlijk. En de jonge helden, ze probeerden het nog wel hoor. Maar zoals al genoemd, ze hadden het vizier niet op scherp staan. Een zakelijke overwinning dus. Verder snel vergeten.

OPeee

Deel dit bericht