17-04
16-04-2016: FC Winterswijk 4 (zat) - EGVV 2
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Moeizaam. Met dat ene woord vat ik de zwaarbevochten zege gisteren van de jonge helden op de mannen uit Gelselaar nog het best samen. Het liep allemaal niet zoals het zou moeten. En zoals het normaal wel loopt. Het veldspel was heel stroperig. De passing was vaak verre van nauwkeurig. En tot overmaat van ramp stond er bij de gasten ook nog eens een keeper op de lijn, die zijn wedstrijd van het jaar keepte. Tot de voorlaatste minuut dan. Maar daarover later meer.

Al in de tweede minuut ging het fout. Werd keeper Tim Overbeek afgelopen week nog winnaar bij de eerste “Hooked on Fishing Carp Challenge” bij de Puls van WHV De Karper (foto), met een vis van bijna acht kilogram, nu moest hij een bal van net iets meer dan 400 gram uit het net vissen. Oorzaak: een veel te korte terugspeelbal van Daan de Smidt op zijn doelman. De alerte spits onderschepte de bal en had de hoek voor het uitzoeken: 0-1. Daarna was iedereen overigens wel meteen wakker. Want de warming-up werd volgens mij nog in een soort slaapmodus afgewerkt. Nog 88 minuten dus om het goed te maken. En ik moet zeggen, er zat direct veel meer gif in. Maar zoals gezegd, de jonge helden konden elkaar maar moeilijk vinden. Toch kwamen ze al strijdend wel steeds dichter bij het doel van EGVV. Maar hun machtige keeper keerde de schoten van Wessel Lammers, Daan de Smidt, Bart de Jong, Steven Thangathurai en Berend Lammers. Ook een sublieme vrije trap van Mart Grevers tikte hij net onder de lat weg. De groen-witte gasten bleven dus enigszins fortuinlijk overeind. Ze hadden zelfs uitzicht op meer. Gelukkig vond fisherman Tim dat hij al genoeg gevist had die week. Hij plukte de bal knap van de schoen van de snelle spits van EGVV. Zo werd het rusten met een 0-1 achterstand.

Na de thee en met drie verse krachten er in gingen de jonge helden er weer voor. In eerste instantie was het spelbeeld niet veel anders. Met dien verstande dat nu wel het gehele speelveld werd gebruikt. Er werd veel beter breed gehouden. Wat het voetballen natuurlijk wat vergemakkelijkt. Maar erg goed liep het nog niet. Wel was de inzet bij iedereen dik 100%! Prima jongens! Dat is het toch minste, wat je kan doen als het even niet lekker loopt. Na 20 minuten kreeg Teun Koldeweij na goed doorzetten een dot van een kans. Maar hij stuitte op de doelman. Meerdere hoekschoppen volgden ook. Maar niet één werd in een doelpunt omgezet. Toch viel halverwege de verdiende gelijkmaker. Tussen veel zwartgouden en groen-witte benen viel de bal voor de voeten van Wessel Lammers. Met een rollertje liet hij de bank opveren: 1-1. Zijn vijftiende treffer alweer van het seizoen. De jonge helden roken bloed en wilden de volle winst. Ze gingen tot het randje van het toelaatbare. Mooi om te zien. Want dat is ook wel eens anders geweest. Zo werkte Timo Kolsté de doorgebroken spits al vallend vakkundig tegen de grond. Net voldoende om geen rood te krijgen. Klasse Timo! Twee minuten voor het laatste fluitsignaal volgde de beloning voor het harde werken. Bart de Jong kroonde zich tot matchwinner. Met een houdbaar afstandsschot passeerde hij de blunderende sluitpost: 2-1. Sneu voor die laatste, want hij keepte een dijk van een wedstrijd. Maar hier ging hij toch vreselijk in de fout. De bank ontplofte. Iedereen rende het veld in. Wat een ontlading. Geweldig!

Dat ging dus maar net goed. Maar ja, ook slechte wedstrijden kan je winnen. Eens kijken of het volgende week thuis tegen hekkensluiter Haarlo SP 3 wat beter loopt.

OPeee

Deel dit bericht