20-04
16-04-2016: KOSC VR2 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk zaterdag vrouwen hebben in Ootmarsum genoeg aan 10 speelsters. KOSC VR2 werd verslagen met 0-9. Doelpunten van Fleur Grevers (5x), Wietske van Dijk (2x), Wilma Wiggers (1x) en Maaike Gerritsen (1x).

Vanwege een flink aantal afmeldingen leek de teller voor het aantal speelsters van FC Winterswijk vrouwen zaterdag lange tijd op 9 te blijven staan. Gelukkig was daar zaterdagochtend ineens Laureen Aalbers die, zoals zo vaak, de zaterdag vrouwen kwam ondersteunen. Ook Ilse Wiggers (ja, die van dat debuut met 2 doelpunten) deed mee en werd zelfs door vader Marco Wiggers naar Ootmarsum gebracht. Lauren en Ilse, maar zeker ook Marco: heel erg bedankt!

FC Winterswijk begon wat slap aan de wedstrijd. In plaats van, rekening houdend met de harde tegenwind, de ballen laag te houden probeerde FC Winterswijk met de lange bal direct van achteruit haar voorhoede te bereiken. De afstand richting doel bleef hierdoor erg groot en het middenveld kon onvoldoende aansluiten om echt tot goede aanvallen te komen.

Aan de andere kant wist ook KOSC er niet echt uit te komen. Het grootste gevaar moest komen van de linksbuiten die vaak gezocht werd. Hoewel ze erg behendig en snel was, stond Laureen prima te verdedigen en liet ze zich niet gek maken door de vele schijnbewegingen.Na ruim een half uur voetballen leek FC Winterswijk moegestreden. De harde wind en de te grote ruimtes tussen de linies maakten het de zwarthemden moeilijk. Het doelpunt van Wilma Wiggers viel dan ook precies op het goede moment. Vanuit een prima cornerbal van Wietske van Dijk ontstond er een scrimmage voor het doel. KOSC kreeg geen ruimte de bal weg te werken, waardoor Wilma heel beheerst de bal in de verre hoek kon schuiven.

KOSC drong meer aan maar ondanks het overtal bleef de vrije speelster achterin spelen. Een compliment voor de voorhoede van FC Winterswijk die dreigend genoeg bleef en er hiermee voor zorgde dat KOSC geen verdedigster door durfde te schuiven, maar zeker ook een compliment voor de 3mans verdediging van FC Winterswijk die ondanks de constante druk goed standhielden.

Kort na de openingstreffer viel ook het 2e doelpunt toen de zichtbaar gefrustreerde laatste vrouw van KOSC in het 16 meter gebied Fleur Grevers neerhaalde. Laatstgenoemde schoot de penalty er in alsof deze dwars door het doelnet heen moest en bracht hiermee de zaterdag vrouwen op een 0-2 voorsprong.

Vlak voor rust zouden de zaterdag vrouwen nog bijna op een 0-3 voorsprong komen toen een verdedigster van KOSC een voorzet van Wietske van Dijk vanaf ongeveer 11 meter hard richting haar eigen doel schoot. Opgelucht haalde ze adem toen ze zag dat haar schot recht in de handen van haar keepster vloog.

Omdat FC Winterswijk voor rust nauwelijks aan voetballen toe kwam leken de resterende 45 minuten nog pittig te worden. Al snel gooiden de zaterdag vrouwen de wedstrijd echter in het slot door kort na rust twee keer te scoren. Wietske van Dijk, die in de eerste helft met een aantal rake voorzetten na een korte blessure direct weer haar waarde bewees, beloonde zichzelf met twee doelpunten. De eerste was op aangeven van Maaike Gerritsen en kort daarna wist ze zelf na een korte actie vrij te spelen en binnen te schieten.

Met deze riante voorsprong kwamen de zaterdagvrouwen eindelijk goed in de wedstrijd en ze maakten er voor de meegereisde supporters een aantrekkelijke wedstrijd van. De voorhoede van KOSC had nauwelijks iets te melden tegenover Laureen Aalbers, Maartje Grevers en Maxime Klein Langenhorst en het middenveld en de voorhoede van de zaterdagvrouwen lieten de bal snel rondgaan. Zoals zo vaak wist ook Fleur Grevers het doel weer te vinden. Een soloactie en later een ferme uittrap van Daisy Vreman resulteerden beiden in een doelpunt waardoor de zaterdag vrouwen op een 0-6 voorsprong kwamen.

Met nog 20 minuten spelen viel Jolanda Smit geblesseerd uit en leek het over met het aanvallende spel van Winterswijk. Met 2 speelsters meer was het doorschuiven van 1 of 2 verdedigsters voor KOSC een logische keuze. Terwijl de achterhoede echter nog aan het overleggen was met de trainer over het hoe en wat, verspeelde de keepster van KOSC op een merkwaardige manier de bal. Maaike Gerritsen kon het verdwaalde schot oppikken en werd vanaf de zijlijn toegeroepen dat het doel leeg was. Zonder aarzelen haalde zij aan en zag haar afstandsschot verdwijnen in het doel: 0-7. “Lekkere tactiek” riepen de verdedigsters van KOSC nog ietwat lachend naar hun trainer.
Achterover leunen deden de zaterdag vrouwen echter geen moment. Ook met 9 speelsters werd er hard geknokt en bleven de zaterdag vrouwen goed voetballen. Constant speelden de zaterdagvrouwen zichzelf vrij en hielden zij de bal in de ploeg. Fleur Grevers wist hierdoor de voorsprong nog uit te breiden door eerst met haar linkerbeen van afstand over de keepster heen te schieten om enkele minuten later een achterbal te onderscheppen en de keepster heel beheerst uit te spelen.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo wonnen de zaterdag vrouwen met 0-9 van KOSC VR2.

Deel dit bericht