17-10
16-10-2016: FC Winterswijk 6 (zon) - Halle 2
Afbeelding: Zondag 6

FC Winterswijk 6 maakt er weer zes

Een heerlijk laagstaand herfstzonnetje, een fitte selectie en oogstrelend voetbal. De supporters die ook deze zondagmorgen weer massaal  kwamen opdagen, hadden zich bij het opstaan even daarvoor geen mooiere start van deze zondag kunnen wensen. Hun komst werd beloond: maar liefst zes keer kreeg FC Winterswijk 6 de handen op elkaar van het publiek.

De echo van het beginsignaal van de pas 16-jarige scheids was nog hoorbaar, toen Marc T met een snoeiharde kopbal de doelman van Halle passeerde. De voorzet van Robert M was perfect, waarbij wel moet worden gezegd dat later die wedstrijd de voorzetten er niet beter op werden (zie 4-0). Wat daarna volgde was een kat en muisspel. FC Winterswijk 6 had de bal, speelde hem rond en Halle holde erachter aan. Zo zien we dat graag.

Kansen waren er ook zo nu en dan voor de zwarthemden. Eén daarvan werd nog verzilverd voor de rust: een prachtige pass van Mark J. werd door Marc T. koelbloeding met een lobje afgerond. In de rust werd afgesproken dat het 6-0 zou moeten worden. Met drie frisse wissels binnen de lijnen ging FCW6 op jacht naar meer. Dat lukte.

De derde treffer kwam op naam van Robert B, die na snel handelen van Robert W en Sonny de ruimte kreeg om met een harde punter de doelman te verschalken. Niet veel later was het een andere middenvelder die het net wist te vinden. Een voorzet van Robert M. verdween volkomen per ongeluk in het doel: 4-0. Halle moest bovendien verder met 9 man nadat twee, waarschijnlijk gefrustreerde spelers zich niet konden gedragen. Hier profiteerde FCW6 optimaal van. De ingevallen aanvallers JP en Sonny zorgden voor het slotakkoord: 5-0 en 6-0. Ondanks dat Muppet meer zag in een 6-1 overwinning, lukte hem dat gelukkig niet en bleef het bij 6-0.

Voor FC Winterswijk 6 een goede, tweede zesklapper. Hier moet echter niets uit worden geconcludeerd, aangezien van Halle en DEO (vorige 6-0) niet veel verwacht wordt dit seizoen. Wel is te zien dat het team er keihard voor werkt en zeer georganiseerd ten strijde trekt. Met een trainingsopkomst van 15+ spelers en elke zondag een volle bank, moeten er dit seizoen nog vele mooie wedstrijden (en hopelijk overwinningen) kunnen volgen.

Deel dit bericht