19-12
16-12-2017: FC Winterswijk 4 (zat) - AZSV 11 (beker)
Afbeelding: Zaterdag 4

De jonge helden overwinteren in het bekertoernooi

December. De laatste maand van het jaar. Een ware feestmaand. Een maand die vol staat van tradities. Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw… In vrijwel elke huiskamer staat de kerstboom inmiddels te pronken. Menigeen heeft gestemd voor de Top 2000. En morgen start 3FM Serious Request in het Glazen Huis. Ook is de eerste sneeuw al gevallen. En inmiddels ook al weer gesmolten. Voor de jonge helden dus gisteren dé kans om voor de laatste keer dit jaar hun kunsten te vertonen. En dat deden ze.

Ze namen in de bekerwedstrijd tegen de roodwitten uit Aalten direct het initiatief. Na DZSV 5 en AZSV 9 moest nu ook AZSV 11 over de knie worden gelegd. Ze lieten er geen enkele twijfel over bestaan, het balletje met de naam FC Winterswijk 4 zou bij de volgende trekking uit de glazen kom worden gehaald. Al na tien minuten was het raak. Uit een hoekschop knalde Tibor van de Linde met een halfvolley de bal in de bovenhoek: 1-0. Zo’n tien minuten later verdubbelde de blonde middenvelder de score, na een mooie passeeractie en dito voorzet van Steven Thangathurai: 2-0. Toen niet veel later Wessel Lammers uit een strafschop de 3-0 aantekende, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De tegenstander was te zwak om het de jonge helden moeilijk te maken. Een enkel schot op doel, wat ook nog hoog over ging, dat was het. Nee, Iron-Jan Nieuwenhuis had een makkelijke middag. Nadat ook Wessel zijn tweede treffer er in had gelegd, ging het met 4-0 naar de hete thee.

Vlak na dit bruine vocht was men volgens mij al met de gedachten bij de derde helft. Want het was even een bonte verzameling van foutieve passjes, niet goed dekken, kleine misverstanden en wat al niet meer. Ook aanvoerder Jelle Groen liet zich verrassen. De normaliter positioneel sterke ausputzer werd er volledig uitgelopen door de pijlsnelle spits van AZSV. Die laatste gaf vervolgens ook Iron-Jan geen kans: 4-1. Maar daarna herpakten de jonge helden zich. Het was Steven Thangathurai die het bal heropende. Voor rust had hij met een vlammend afstandsschot al de lat getroffen. Nu schoot hij hard en laag binnen: 5-1. Daarna ging het snel. Het waren achtereenvolgens Bart de Jong, Daniël van Rienen, Jelle Krooshof en Berend Lammers die de stand op 9-1 brachten. De kopbal van ‘Kroos’ was werkelijk een beauty. Hoog in de lucht hangend knikte hij de perfecte voorzet van Stan Korten in de kruising. Tussendoor waren er nog kansen voor Wessel Lammers (redding keeper) en Daan de Smidt (lat). Ook Berend Lammers had na de 9-1 nog twee keer pech in de afronding (net naast). Een tweede treffer was ook hem zeker gegund.

Zo bleef de teller dus staan op negen. “TIEN TIEN TIEN TIEN!!!!”, zo klonk het van de kant. Men wilde meer. En aldus geschiedde. Die tiende kwam er ook nog. Bart de Jong was met ook zijn tweede treffer de gelukkige: 10-1. Vrijwel direct daarna floot de uitstekend fluitende arbiter Henk Graaskamp voor de laatste keer en was het een feit: FC Winterswijk 4 overwintert in het bekertoernooi! Een prima prestatie!

Mijn complimenten jongens! En ook aan de leiding, het duo Redeker/De Smidt. Ze hebben er weer een mooi team van gemaakt. Een team dat nog heel ver kan komen. Zowel in de beker als in de competitie. Kom het ook meemaken, na de winterstop.

OPeee

Deel dit bericht