19-10
17-10-2015: FC Winterswijk E7 - SP Rekken E1D
Afbeelding: E7 seizoen 2015-2016

De mannetjes van de E7 mochten vandaag op het hoofdveld aantreden tegen de gasten uit Rekken. Op de ranglijst de nr. 5 tot vanochtend. Veel vroegen zich af waarom er een D-tje achter E1 stond. Bij het inlopen was het al duidelijk waarom. De D van dispensatie!! Dit bleek gedurende de wedstrijd ook wel.

Vol goede moed begonnen de mannetjes aan de wedstrijd, maar al snel was het duidelijk dat deze tegenstander van ander niveau was dan alle vorige. Ook Rekken speelde het door trainer Harald geliefkoosde 2-3-1. Het werd een echte wedstrijd. David begon vandaag voor het eerst op het doel en deed dat voortreffelijk. Hij pakte een paar zeer goede schoten en zal het lopende seizoen van grote waarde worden voor de E7. 
De sterke (letterlijk en figuurlijk) gasten zorgden voor veel druk en dit resulteerde dan ook na 10 minuten in een 0-1 stand. En niet veel later de 0-2. Alle mannetjes werkten er hard voor om terug in de wedstrijd te komen, maar konden de 0-3 niet voorkomen. Vijf minuten voor rust kregen de E7 een corner. Deze werd door Rick strak voor de goal geschoten en in de kluts gescoord door Vigo. Helaas wisten de gasten vlak voor de rust toch nog de 1-4 te scoren.

Trainer Harald moest in de rust alle zeilen bij zetten om de jongens moed in te praten. Ze voetballen echt wel goed, maar deze tegenstander is gewoon verder in ontwikkeling. 
Waarschijnlijk waren de juiste woorden in de rust gevonden, want snel na het begin van de tweede helft werd het 2-4 door Sybren. Hij was alert op het verkeerd uitverdedigen van Rekken en schoot de bal strak onderin het hoekje. Lang bleef het 2-4 en werd er goed gespeeld door de E7. Achterin hielden Take, Renzo en Thomas het goed dicht en strooide Twan vanuit het middenveld met mooie passes naar voren. Daar probeerden Jazeah en Rick de ballen voor de goal te krijgen op de spitsen Vigo en later Sem. Maar telkens zat er een voetje of een lichaam van een speler van Rekken tussen. Richting de laatste 15 minuten van de wedstrijd gooide Rekken er nog 4 verse krachten in en werden ze gevaarlijker. Snel achter elkaar vielen dan ook de nr. 5, 6 en 7 voor Rekken. Toch was dit niet verdiend. Rekken speelde in op hun groter en ouder zijn, waarop de E7 geen antwoord had.
 Ter afsluiting scoorde Sem nog de 3-7 uit een voorzet van Rick.

De les van vandaag, blijven voetballen op de manier van vandaag en ouder worden. Dan hebben jullie de kracht en het fysiek van Rekken maar ook het goede spel van jullie zelf. 
As weekend vrij af en dan weer op naar de volgende topper, uit naar Rietmolen.

Groeten
Ass OPeee

Deel dit bericht