19-10
17-10-2015: VVG '25 3 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Na vorige week de mannen van Ratti te hebben afgedroogd hadden de jonge helden er weer zin in. Succescoach Peter de Smidt vertrouwde er op dat ook VVG '25 het onderspit zou delven en besloot daarom dit weekend aan het vrouwtje te besteden. Zonder de gebruikelijke leiding moest het sterrenensemble dus weer een prestatie neerzetten. Niet elke speler zou even scherp beginnen, een nader te noemen wereldspits gaf al aan diezelfde ochtend zijn maag te hebben geleegd boven het toilet en hij was niet te enige die het laat had gemaakt. De focus op de wedstrijd was niet optimaal, dat was te zien aan de warmingup waarin sommige spelers nog uitgebreid aan het vertellen waren welke spelers ze uit hun “fifa pakjes” hadden gekregen.

Balleninspecteur Henk had er meer zin in, op de vrijdagavond had hij zorgvuldig elke bal op precies 0,7 bar gebracht en presenteerde dan ook vol trots het volle ballen net. Maar toch miste de souplesse ook bij hem. Nadat het eerste fluitsignaal klonk verloor Henk direct de grensrechtersvlag, het instrument dat hij tot in de perfectie heeft weten te beheersen en het verlengde van zijn rechterarm is geworden. Misschien was de slechte voorbereiding de reden dat VVG '25 snel op voorsprong kwam door een hard schot dat door de benen van onze jonge keeper Tim ging: 1-0. Het begin was wat zwakjes, de jonge helden kwamen echter steeds beter in de wedstrijd en kansen waren er zat. Na een prachtige pass van dierenarts Roy misste MacDonals-chef Wessel het doel. Wessel, die graag de topscorersranglijst aanvoert, had nog de mogelijkheid de bal naar wereldspits Daniël van Rienen te passen maar ging voor eigen succes. Na ruig uitkomen van de VVG-keeper kon Berend van ver aanhalen maar hij schoot net naast. Maar dan toch, na een mooie voorzet van links kreeg Daniël, die beter speelt op een lege maag, de bal in het doel: 1-1. Een schot van Ruben kon ons langs VVG '25 brengen, maar belandde op de lat. Vlak voor rust kon VVG '25 na slecht verdedigen de 2-1 binnen schieten. Daarna was daar ineens nog een kopkans voor Mart die naar eigen zeggen nog nooit eerder op goal heeft gekopt in een wedstrijd. Het was tijd voor de rust.

Ook in de 2e helft waren er genoeg kansen voor de jonge helden, ze speelden mooi en technisch voetbal. VVG '25 kon enkel af en toe een flink schop uitdelen om ze tegen te houden. Pech was wat de jonge helden vooral hadden, loepzuivere doelpunten werden afgekeurd en elke vrije trap kregen ze tegen. Jelle (A) dacht na enkele minuten het spel maar op slot te gooien door behendig de bal in eigen doel te werken, 3-1. Een tijd later maakte Timo een ongebruikelijke fout waardoor VVG de 4-1 kon binnen tikken. Wie denkt dat de jonge helden gezien waren heeft het fout, zij zijn namelijk veerkrachtiger dan de Nike Airmaxx van Daniël en gingen goed door. Na bemoedigende kreten van de aanvoerder, “Beeeruuund!!” besloot Berend maar eens te schieten, op de paal, het zat niet mee. Zijn broer deed het beter en bracht na 1 op 1 met de keeper te staan de score op 4-2. Daarna begon de Ruben show, meerdere acties maakten de dag van de linksback van VVG '25 al tot een hel totdat deze brak en Ruben de bal links onder in de hoek schoot: 4-3. De keeper van VVG '25 moet maar iets minder naar de bundesliga kijken want het Neuer-gehalte was weer hoog. Na weer eens te ruig uit te komen in de laatste minuut kreeg hij wat hij verdiende, een tegengoal. Na een kluts kon uiteindelijk Timo de bevrijdende 4-4 maken. De wedstrijd was over, toch?

De scheids zei van wel, hij zal thuis wel niet aan zijn trekken komen want hij nam de jonge helden flink te pakken. Na de aftrap dribbelde een VVG-er snel naar voren en werd uiteindelijk tegengehouden in de 16, penalty. Keeper Tim zat er nog aan maar zag de bal toch achter zich in het net belanden. De scheids floot meteen af en VVG '25 kon juichen.

Laten we zeggen dat het er deze week door vooral pech niet in zat, volgende week kunnen de helden uitrusten om daar na weer vol te gaan. De man met de platte wagen is nog niet afgebeld!

Hoogachtend,
De benen

Deel dit bericht