20-02
18-02-2017: FC Winterswijk VR1 (zat) - FC Eibergen VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1

FC Winterswijk vrouwen stunt met een 3-0 zege tegen koploper FC Eibergen VR1. Anchell van Workum (2x) en Ilse Wiggers troffen doel voor de Winterswijkers.

Na weken vol sneeuw-leed, zaaltrainingen en afgelastingen ging afgelopen zaterdag de competitie eindelijk weer van start. Twee weken geleden werd er nog gewonnen van het altijd sterke Deto VR1 in de bekercompetitie, maar hierin werd ook duidelijk dat het wedstrijdritme en de vorm er nog niet volledig inzitten. Een wedstrijd tegen de koploper hadden we liever nog even uitgesteld, maar aan de andere kant hebben ook zij te maken gehad met de weersomstandigheden en het uitvallen van wedstrijden en trainingen.
FC Winterswijk begon wat zoekend aan de wedstrijd. Met name op het middenveld was er niet altijd controle en dit resulteerde in een wat slordig begin van de wedstrijd. Bij beide ploegen was er weinig rust aan de bal en werd er bij vlagen meer ingegooid dan echt gevoetbald. Langzaam kwamen de zaterdag vrouwen beter in de wedstrijd. Het nam initiatief en wist een aantal kansen te creëren. Voorhoedespeelsters Heleen Floors, Anchell van Workum en Wietske van Dijk zetten goed druk op de Eibergse defensie, die hier soms zichtbaar van in paniek raakten.

Na ruim 20 minuten voetballen was het Anchell van Workum die de bal het doel in wist te krijgen. In een worsteling rond het 5 meter gebied met de keepster en 1 of 2 tegenspeelsters kwam Anchell als sterkst uit de strijd, schoot de bal de touwen in en zette zo haar ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.

Niet veel later was het de beurt aan FC Eibergen. Een gevalletje twijfel-buitenspel waar niet voor gefloten werd zorgde ervoor dat er een pass vlak voor het doel langs gegeven kon worden. Tot grote opluchting van de Winterswijkers raakte de behendige linksbuiten van FC Eibergen de bal volledig verkeerd waardoor deze ruim naast het doel over de achterlijn rolde.

In het restant van de 1e helft golfde het spel wat op en neer, maar was het de Winterswijkse defensie die ervoor zorgde dat hun ploeg de overhand hield. Maxime Klein Langenhorst, Maartje Grevers, Sharon Groot Jebbink en Sanne Aalbers stonden een ijzersterke pot te verdedigen en gaven nauwelijks iets weg. Ook Daisy Vreman wist de aandacht te trekken door zeer attent uit haar doel te komen in een aantal gevaarlijke situaties en, aangespoord door grensrechter Marco Wiggers, uiterst kalm te blijven bij balbezit.
Aan de andere kant van het veld liet ook de Winterswijkse voorhoede van zich gelden. Er werden een aantal kansen gecreëerd zowel uit combinaties als uit doodspelmomenten. Ongeveer 10 minuten na het eerste doelpunt was het wederom Anchell van Workum die het net wist te vinden. Kent u het geluid van een bal die heerlijk hard tegen de touwen van het dak van het doel vliegt, gevolgd door het geluid van opluchting en blijdschap? Zo ging dit ongeveer. In het 16 meter gebied kon Wietske van Dijk de bal nog net opzij schuiven waar Anchell precies op de goede plek stond om de bal hard en hoog het doel in te rossen en zo de score uit te breiden naar een 2-0 voorsprong.

Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamers in. Hier spoorde trainer Theo van der Zwet zijn ploeg aan om zeker het eerste kwartier van de tweede helft volledige inzet te tonen. Vanuit de heenwedstrijd wisten we dat de vrouwen uit Eibergen veerkracht hebben en dat ze er alles aan zouden doen om toch een gelijkspel of overwinning uit de wedstrijd te slepen.

En veerkracht toonde FC Eibergen ook dit keer. FC Winterswijk moest alle zeilen bijzetten om weer grip op de wedstrijd te krijgen. FC Eibergen schoof geregeld achterhoedespeelster door naar voren en FC Winterswijk had moeite haar eigen formatie en spel te herpakken bij balbezit. Dit zorgde voor een wat rommelig spelbeeld waarin beide ploegen in eerste instantie niet echt tot kansen kwamen.

Net als in de eerste helft zetten de Winterswijkers flink druk op de achterhoede van FC Eibergen. Vrij onverwachts ontstond er ineens een enorme kans toen de keepster van FC Eibergen de bal vrijwel volledig bij Wietske van Dijk in de schoenen schoof. Dat je haar zo’n kans, ondanks wederom een aantal weken blessureleed, maar 1 keer hoeft te geven liet ze direct zien door de keepster te omspelen en de bal strak het doel in te schieten: 3-0.

Dit was het keerpunt in de wedstrijd. De vrouwen uit Eibergen bleven proberen, maar net als in de eerste helft stond de Winterswijkse defensie erg goed. Op de momenten dat het middenveld wat meer grip kreeg konden de zaterdag vrouwen er nog een aantal keren uitkomen, maar verder dan 3 doelpunten kwamen ze niet. Nog altijd is het niet altijd het voetbal zoals we het zouden willen spelen, maar met heel hard werken gewoon de volle 3 punten pakken tegen de koploper is simpelweg ook veel belangrijker!
Volgende week spelen de zaterdagvrouwen wederom thuis. Dit keer is Achilles VR1 de tegenstander en zal er opnieuw om 12.45u afgetrapt worden.

Tot slot: Lisan Grevers en Jessy Buunk, heel erg bedankt voor het meespelen!
 

Deel dit bericht